Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cum gasesti un diriginte de santier si cum il poti schimba?


Dirigintele de santier trebuie sa reprezinte interesele proprietarului si sa verifice la sange respectarea proiectului de catre constructor. Unde se gasec dirigintii de santier si cat costa? Daca il prinzi cu cioara vopsita (ceea ce nu-i de preferat) cum il schimbi?


Intrebare de la Oprescu, pe adresa redactiei: Cum gasesti un diriginte de santier si cum il poti schimba?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Calin in martie 22nd, 2017

de schimbat poti sa il schimbi oricand, doar ca de regula se face un contract cu dirgintele la inceput si se plateste jumatate din suma convenita, restul la intabulare, asa ca daca reziliezi contractul, probabil ca se pierde jumatatea platita initial. Doar daca se stipuleaza in contract ca in cazul nerespectarii obligatiilor sa se returneze proportional cu etapa in care se afla constructia la momentul rezilierii contractului. De regula nu sunt probleme, cu exceptia situatiei in care diriginetele vine la pachet cu constructorul si este propus de acesta. De regula proiectantul va poate sugera un diriginte caci si acesta are interes ca proiectul sa fie respectat. Se mai poate gasi si aici diriginte. De regula inginerii constructori pensionati mai feectueaza si dirigentie de santier.

Calin in martie 22nd, 2017

Important este sa cunoasteti si un constructor de incredere, care, chiar daca nu va executa el lucrarea, sa va poata sfatui. Asta este mai greu de gasit caci toti vor sa ia si lucrarea.

Vali in martie 22nd, 2017

Nu ai specificat zona in care doresti diriginte de santier, si ce tip de constructie vei realiza. II poti gasi pe site la ISC in zona ta. Sunt mai multe categorii de diriginti pentru mai multe categorii de constructii. Un diriginte de clasa D (de importanta redusa) nu poate supraveghea o constructie de clasa C(nurmala) dar invers un Diriginte de clasa C poate supraveghea o constructie de clasa D.
De preturi depinde..poti gasi cu 300E sau cu 500E tot, sau cu plata lunar.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii