Categorii
Intrebari de la cititori

Deschidere geamuri conform art 617 cod civil – distanta vecin

Buna ziua, as dori o informatie legata de deschiderea unor geamuri de lumina si aerisire la o casa, conform art. 617 din Codul civil. Suntem in faza de obtinere a autorizatiei de constructie si proiectantul nostru crede ca desi legea ne permite, nu putem deschide geamuri de lumina si aerisire care sunt diferite de geamurile de vedere. Nu am asentimentul vecinului desi casa lui se afla la 6 metri de casa mea.


Gardul este mai aproape dar nu doreste sa-mi dea voie. In codul civil se spune ca am permisiunea fara a intreba vecinul daca e vorba sa-mi deschid geamuri mici si care nu se deschid inspre vecin. Proiectantul a prevazut geamuri inguste la 2 m inaltime. Nu am deloc lumina naturala la camerele unde am prevazut aceste geamuri. Multumesc pentru orice informatie care ma poate ajuta. Exclus sa am acceptul vecinului.

Intrebare de la Mioara, pe adresa redactiei: Deschidere geamuri conform art 617 cod civil – distanta vecin.

Un răspuns la “Deschidere geamuri conform art 617 cod civil – distanta vecin”

La 2.00 m poti pune linistita ferestre de vedere cat de mari ai chef. Pune-l pe „proiectant” sa mai citeasca din codul civil. Ce proiectant e ala daca pune la 2 metrii ferestre cu vedere piezisa ? Atunci dupa capul lui doar pe la 4-5 m poti pune ferestre de vedere.
Modifica geamurile in proiect daca nu l-ai depus inca.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *