Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Deschidere geamuri conform art 617 cod civil – distanta vecin


Buna ziua, as dori o informatie legata de deschiderea unor geamuri de lumina si aerisire la o casa, conform art. 617 din Codul civil. Suntem in faza de obtinere a autorizatiei de constructie si proiectantul nostru crede ca desi legea ne permite, nu putem deschide geamuri de lumina si aerisire care sunt diferite de geamurile de vedere. Nu am asentimentul vecinului desi casa lui se afla la 6 metri de casa mea.


Gardul este mai aproape dar nu doreste sa-mi dea voie. In codul civil se spune ca am permisiunea fara a intreba vecinul daca e vorba sa-mi deschid geamuri mici si care nu se deschid inspre vecin. Proiectantul a prevazut geamuri inguste la 2 m inaltime. Nu am deloc lumina naturala la camerele unde am prevazut aceste geamuri. Multumesc pentru orice informatie care ma poate ajuta. Exclus sa am acceptul vecinului.

Intrebare de la Mioara, pe adresa redactiei: Deschidere geamuri conform art 617 cod civil – distanta vecin.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Bogdan in aprilie 23rd, 2017

La 2.00 m poti pune linistita ferestre de vedere cat de mari ai chef. Pune-l pe „proiectant” sa mai citeasca din codul civil. Ce proiectant e ala daca pune la 2 metrii ferestre cu vedere piezisa ? Atunci dupa capul lui doar pe la 4-5 m poti pune ferestre de vedere.
Modifica geamurile in proiect daca nu l-ai depus inca.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii