Categorii
Intrebari de la cititori

Detalii importante la incalzirea electrica in pardoseala

Buna! M-am interesat in ultima perioada ce variante am pentru incalzirea unei case si ma incanta ideea de incalzire electrica prin pardoseala. Se pare ca acesta este trend-ul, asta conform reclamelor si informatiilor date de producatori sau distribuitori.


Cei de la Amass promoveaza acest gen de incalzire cu foarte multe calitati. Daca exista persoane care utilizeaza incalzirea electrica prin pardoseala, as ramane recunoscatoare daca imi pot da informatii despre costuri, eficienta, izolatie exterioara, profil termopane si alte detalii care conteaza in alegerea acestui gen de incalzire. Multumesc mult!

Intrebare de la Loredana, pe adresa redactiei: Detalii importante la incalzirea electrica in pardoseala.

9 răspunsuri la “Detalii importante la incalzirea electrica in pardoseala”

Salutare! Incalzire electrica in pardoseala avem noi .. dar nu de la Amas … am mers pe ceva mai calitativ . 160mp are casa. Deja am trecut de a patra iarna si suntem foarte multumiti

Buna, Oana! Multumesc pt raspuns. Ai putea sa imi dai mai multe detalii, te rog? Aici sau in privat, cum preferi.

Ce izolatie are casa dvs? Energia electrica este foarte scumpa. S-ar putea sa nu va placa pretul acestei alegeri in timp. Va pot ajuta cu informatii daca imi dati detalii ref la izolatia casei si suprafete.

Buna ziua, casa este p+e cu suprafata de 140 mp si are placa peste etaj. Este construita din caramida de 25 izolata cu vata bazaltica de 10. Termopanele sunt cu 7 camere cu 3 foi de geam. La incalzirea pe electric se poate diminua consumul de functionare cu panouri solare. Costurile initiale si de mentenanta nu se pot compara cu cele de la radiatoare sau cu incalzirea cu tevi de apa in pardoseala. Ce firme de incalzire electrica in pardoseala recomandati?

Panourile solare nu vor diminua necesarul de incalzire decat foarte putin, infim as puteas pune. Pentru ca ai nevoie de incalzire exact cand nu este soare. Si panourile sunt foarte scumpe. Banuiesc ca te referi la panouri termice (pentru apa calda) caci la fotovoltaice situatia este si mai „neagra”
Pe scurt, am bagat intr-un Excel suprafata ta sub forma unui dreptunghi de 14 x 10 m (o simpla presupunere) cu doua etaje (deci 5 metri inaltime; am ignorat forma acoperisului si alte detalii, am pus doar unghi 40 grd doua ape); am folosit o suprafata totala de geamuri de 18mp. Am considerat clima de campie standard. Toate aceste detalii mi-ar fi trebuit date de tine pentru a ajunge la niste rezultate mai precise.

In principiu, cu acest input, consumul tau va fi de 19-22 MWh pe iarna, adica cca 14 mii lei la preturile actuale

Buna seara!

Incalzirea noi am facut o cu Total Heat din Bucuresti. Ni s au impus o gramada de chestii care ne au cheltuit de bani bine de tot. polistiren gri care intra o placa una intralta .. folie de alumiu peste … un aditiv sau asa cva .. in sapa care a costat cam 800 ron . nu ne au lasat sa pornim incalzirea pana nu a trecut o luna. Dupa ce am dat drumu la incalzire au facut proba la casa cu o camera de termoviziune … ne au pus din nou sa mai facem niste izolatii unde nu erau facute bine. Am pus termostate in casa cu wifi pe care le setam dupa o aplicatie. Per total am platit cam multicel la investitiile astea dar am ajuns la un consum mai bun fata de apartamentul de 3 camere e care il aveam. Nu vreau sa le fac reclama .. dar pentru noi chiar si au dat interesul.. sper sa fie asa si pe viitor daca se strica ceva

Pai asta zic si eu; fara izolatii, indiferent ce sistem de incalzire ati avea, cheltuiala anuala va fi foarte mare.

Eu sunt un pic mai „extrem” ca sa zic asa, in aceasta privinta. Casa mea va avea pierderi de doar 4MWh pe iarna (si asta in climat submontan, unde iarna dureaza 6 luni) si va avea nevoie efectiv de doar 2MWh incalzire pe combustibil (biomasa), deoarece restul de 2MWh vor intra (aproximativ) pe fereastra (well, mai corect spus, cam jumatate din cei 2MWh vor fi produsi de niste panouri solare simple cu aer cald). Pentru a avea pierderi atat de mici, casuta (P+M 2x70mp) va fi izolata cu doua randuri de baloti de paie la pereti, un rand la pardoseala, si 40 cm vata de sticla la tavan. Geamurile vor fi tripan, nu vor fi supradimensionate ci doar atat cat trebuie pentru un aport optim de lumina naturala (cca 18mp pentru toata casa) si voi avea sistem de ventilatie cu recuperare de caldura.

noi am ales cablurile de la extraplusenergy ro care vand produse nemtesti. oricum, solutia perfecta ramane incalzirea in pardoseala. acum fiecare decide daca vrea electric sau clasic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *