Categorii
Intrebari de la cititori

Este importanta grosimea foilor la tamplaria PVC?

Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu o parere cu privire la un mic detaliu legat de tamplaria pvc ce va fi montata la o casa in constructie.


Am ales ca tamplaria sa fie Salamander Streamline SL76 – 5 camere, 3 foi. As dori o parere la grosimea foilor. Oferta noastra curenta (inclusa de constructor) are dimensiunea foilor de 4 mm. Ni s-a mai facut o oferta cu o alta dimensiune a foilor, mai exact de 6 mm, 4 mm si 6 mm. Diferenta de pret fiind de 420 euro. Credeti ca merita o diferenta de acest gen pentru caracteristicile respective? Va aduce un plus evident la protectia termica? Stie cineva care ar fi coeficientul termic pentru aceste 2 cazuri (sau procentual macar)? Va multumesc.

Intrebare de la Ionut, pe adresa redactiei: Este importanta grosimea foilor la tamplaria PVC?

5 răspunsuri la “Este importanta grosimea foilor la tamplaria PVC?”

Salutare Ionut!

Eu daca a-s fi in locul tau a-s lasa deoparte ofertele primite cu pvc si m-as orienta cu pasi repezi dar siguri spre tamplaria din lemn stratificat,deoarece dai un ban dar stai in fata.Cu pvc-ul dai banii si plangi dupa ei vreo zece,cinsprezece ani…Treaba ta sunt banii tai,faci ce vrei cu ei…Eu iti vorbesc din experienta, deoarece plang de vreo cinci ani in special iarna,dar in zadar nu mai imi da nimeni banii inapoi.Sanatate

Buna Fanel,

Iti multumesc pentru sugestie, dar dupa cum spuneam, acest timp de tamplarie este cel oferit de dezvoltator. Daca alegem sa mergem pe altceva nu vom mai beneficia de discount-urile acestuia, iar in final cred ca ne va depasi cu mult bugetul. Daca mergeam noi si alegeam cu cine sa colaboram, sigur abordam in alt mode situatia.

Am mai updatat si configurat oferta acestuia(cat s-a putut), singurul aspect asupra caruia nu ne putem decide este grosimea foilor de sticla: 4mm+4mm+4mm sau 6mm+4mm+6mm. Cea din urma avand un cost suplimentar de 420 euro.

O zi frumoasa.

Salutare Ionut!

Din pmdv nu e chiar atat de important grosimea sticlei,mai important este distanta dintre foi si gazul care se baga intre foile geamurilor.Sanatate

Eu lucrez in domeniul tamplariei pvc si al cu geam termopan.
Aceasta diferenta de pret 420euro ar trebui sa fie trecerea de la 2sticle la 3sticle si sa aveti peste 35-40mp de tamplarie,altfel nu se justifica pretul.
Variante de tripan pe care vi le recomand:
1. LOWE-4S4+LOWE-4S4+F4+Argon=0,7 coeficient termic
2. LOWE-4S4+LOWE-4S6+F4+Argon=0,6 coeficient termic
Eu as alege varianta 2 cu o singura sticla de 6 in mijloc,care ar trebui sa va coste in plus maxim 100 de euro.
Sper ca ti-am fost de ajutor.

Buna Adrian,

Iti multumesc pentru sugestie. Diferentele de coeficient termic imi vor fi de mare ajutor in luarea unei decizii.
Am sa cer o oferta si pentru aceasta varianta sa vad exact ce pret imi vor oferi. Intradevar, daca este vorba de ~100euro, este o varianta pe care as merge fara remuscari.

Multumesc si o zi frumoasa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *