Categorii
Intrebari de la cititori

Izolatie casa caramida – polistiren 10 mm sau vata bazaltica 6?

Buna ziua. Am o casa din caramida, de aproximativ 160 metri patrati, suprafata utila, dispusi astfel P + E. Intrebarea mea este urmatoarea: Cu ce este recomandat sa izolam casa la exterior? Cu polistiren de 10 mm sau vata bazaltica 6 mm. Va rog sa imi indicati si care este durata de viata a termoizolatiei pe exterior cu polistiren de 10 mm. Multumesc.


Intrebare de la Andrei, pe adresa redactiei: Izolatie casa caramida – polistiren 10 mm sau vata bazaltica 6?

2 răspunsuri la “Izolatie casa caramida – polistiren 10 mm sau vata bazaltica 6?”

Meserias din jud.Teleorman efectuez lucrari de termoizolatii cu vata bazaltica,polistiren extrudat/expandat,placi multipor,hidroizolatii.Daca v-am trezit interesul ne gasiti la nr.tel 0769942980.O zi buna va doresc.

Se recomanda ca termoizolatia sa se faca pe exterior. In ceea ce priveste materialul, am avut si eu aceasta dilema: nu eram hotarat daca folosesc polistiren sau nu si am inceput sa ma informez. Am vazut ca si tarile mai dezvoltate din UE apreciaza randamentul termic şi economia financiara a acestui produs. Am citit ca durata de viata declarata a polistirenului EPS este 25 de ani, chiar si pentru termosistemele agrementate in Romania, asa ca am ales si eu romaneste si am mers pe varianta autohtona Adeplast. Este foarte important insa modul in care se efectueaza lucrarea, daca placa nu este bine lipita pe suprafata, normal ca pot aparea probleme. Aceste greseli de executie pot exista si la izolarea cladirii cu alte materiale.Costul termosistemului cu polistiren este de 3 ori mai mic decat cel cu vata minerala. eu am luat EPS 80 de 10 cm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *