Categorii
Producatori | Distribuitori | Magazine

Ministatii de epurare – de ce sa alegem una – pareri

model ministatie de epurare


Discutam saptamanile trecute despre fosele septice ecologice si necesitatea lor in momentul in care ne construim o casa intr-o zona in care nu exista canalizare. Insa, in cazul in care iti doresti cea mai buna alegere intr-o astfel de situatie, optiunea este o statie de epurare.

Care este cel mai mare avantaj al unei ministatii de epurare? Faptul ca apa rezultata va putea fi utilizata, spre exemplu, la udatul gradinii. In plus, costurile acesteia pot ajunge la aproape aceleasi valori cu cele ale unei fose simple turnate, din beton.

O diferenta intre fosele septice si ministatiile de epurare ar putea fi faptul ca ministatia consuma energie electrica, pe cand o fosa nu. Totusi, din cate inteleg, consumul de curent este atat de mic incat nu poate fi luat in considerare. Insa o fosa septica va trebui vidanjata mult mai des. Acesta si eventualul miros emanat fiind dezavantaje ale acesteia.

O ministatie de epurare este un sistem complex format din:
– decantor primar;
– jgheab emsher;
– compartiment anoxic;
– compartiment oxic;
– difuzor aerare;
– decantor secundar;
– sistem recirculare namol activ;
– robinet 2 cai;
– pompa aer;
– aerisire.

Cum functioneaza o statie de epurare ape uzate, pe scurt: Apa uzata ajunge in decantorul primar, care printr-un preaplin trece apoi in compartimentul anoxic unde se decanteaza pentru a doua oara. Urmeaza sa ajunga in compartimentul oxic unde are loc epurarea biologica. De aici apa trece in decantorul secundar, din care namolul este recirculat inapoi in compartimentul oxic.

Namolul si apa rezultate dupa procesul de epurare pot fi folosite. Namolul ca ingrasamant, iar apa, asa cum spuneam si mai sus, poate fi folosita pentru udarea gradinii.

M-ar bucura mult sa aflu pareri ale celor care detin o ministatie si care au folosit-o mai mult timp. Ce ar trebui sa stim inainte de achizitiona una? Orice detalii care ne pot fi de folos. Din cate inteleg, inainte de cumparare, trebuie sa ne asiguram ca sunt certificate conform SR-EN 12566-3 si ca sunt insotite de declaratie de conformitate cu marcaj CE, asa cum sunt cele vandute de catre cei de la foseministatii.ro, unde poti intra pentru a gasi preturi si modele, plus alte informatii utile.

6 răspunsuri la “Ministatii de epurare – de ce sa alegem una – pareri”

Bună ziua, poate sunteti interesati de cel mai nou si eficient model de statii de epurare, care nu necesită vidanjare, bioactivatori sau curent electric, actionand prin procese 100 % fizico- biologice, de tip zona umeda construită in baza unui brevet de cercetare de anul trecut. Deja firma noastrale implementează cu succes in zonele din jurul Capitalei, avand un raport excelent calitate-pret si costuri de intretinere 0.

Doamna Rodica ,asa numita statie de epurare pe care o comercializati este testata conform SR-EN 12566-3 standardul European pentru statii de epurare prefabricate pentru a se verifica rezistenta,eficienta etc..,daca da care este acel laborator?Va intreb deoarece eu sincer nu cred tot ce spuneti despre acest produs,e prea frumos ca sa fie adevarat!Ceea ce comercializati mi se pare mai mult o fosa septica,sper ca certificata macar!

Informatii pentru STATI DE TRATARE TIP ZONA UMEDA CONSTRUITA se pot gasi pe ecoesl. ro .

Pentru domnul IONUTECO :

APROPO : daca se poate dorim de la d-vs „Declaratia de conformitate
CE” pentru produsul d-vs ca sa vedem cum abordam si noi pentru un alt produs pe care il vom fabrica anul viitor,din categoria statiilor de epurare, organismul notificat pe care l-ati notificat d-vs si o copie a marcii CE aplicata pe produsele d-vs. Nu le-am gasit pe siteul dumneavoastra.
Produsului fabricat de noi acum nu ii sunt necesare acestea fiind parte de instalatie construita.

Nu inteleg de ce imi solicitati mie documente cand eu sunt doar un posibil client care facut un comentariu pe acest site.Trimiteti o cerere oficiala celor de la eco rotary si asteptati un raspuns.Eu m-am interesat la mai multe firme deoarece doresc sa cumpar o statie de epurare deci va asigur ca sunt cateva in tara care au certificarile necesare printre acestea sunt si cei de la ECO Rotary.
Am si o rugaminte(pentru cei de la ECOESL) ,nu mai pacaliti lumea cu acele rezervoare gaurite pe care le mai numiti si statii de epurare!

Domnule IONUTECO :
1.Numele dvs. ECO ne-a indus in eroare si ne cerem scuze.
2.O sa adresam rugamintea la fabricant.
3.Daca nu sunteti specialist in domeniu cum am crezut noi, ci un client, este greu sa va explicam despre tratarea apelor uzate in zone umede construite. Oricum nu pacalim lumea si cei care se pricep, stiu aceasta. Scuzati-ne pentru deranj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *