Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

O casa frumoasa cu o gradina minunata

1-arie de conversatie din camera de ziDintotdeauna mi-a placut sa cred ca o casa reflecta personalitatea si profesia proprietarilor sai. Imi imaginez ca in locuinta unui medic te invaluie albul pur, iar in caminul unui artist iti fug ochii dupa tot felul de tablouri si schite abstracte realizate in culori tari. Astazi insa vreau sa-ti prezint resedinta unui medic chiropractor si a unei profesoare de yoga.


Vei descoperi un camin primitor si cald, de care opulenta si luxul sunt complet straine. Imi place tare mult cum arata atat in interior, dar mai ales in exterior, in gradina care i-a si convins pe cei doi soti sa achizitioneze proprietatea.

Un loc in care te deconectezi

Din clipa in care au vazut pentru prima data casuta construita in anii 60, gradina, care desi era mica, promitea sa le asigure linistea pe care o cautau, cei doi soti au stiut ca acesta este locul de care au nevoie. Si au cumparat proprietatea madrilena imediat.

Pentru ca isi doreau un loc in care sa se poata deconecta de la grijile de peste zi, un loc unde sa-si poata incarca bateriile, un refugiu care sa le permita sa se conecteze la energia naturii, s-au ingrijit sa transforme mica gradina din exteriorul casei intr-un coltisor de rai numai al lor. Iar pentru a se asigura ca vor pune cum trebuie in valoare micul petic de teren au decis sa angajeze un arhitect peisagist. Asa a luat nastere colaborarea lor cu peisagistul Carolina Wiggins.

Loc de luat masa sub o bolta de verdeata

Cunoscand prea bine blandetea climei din zona in care locuiesc medicul chiropractor si profesoara de yoga stiau ca vor petrece cea mai mare parte a clipelor libere de peste an in afara casei, motiv pentru care i-au cerut Carolinei Wigging ajutorul in amenajarea unei arii de relaxare si a unui loc de luat masa in mica gradina.

Iti recomand sa citesti si: A venit vremea sa luam masa in aer liber! 12 idei de amenajare a unui dining in afara casei.

Carolina si-a dat toata silinta sa le satisfaca cerintele si a reusit sa obtina o amenajare pe placul celor doi soti: pe una dintre laturile lungi ale casei a fost amenajata o arie de relaxare, cu sezlonguri, multa verdeata si o piscina inconjurata de un gazon impecabil, iar in laterala in care se ajunge direct din living a fost amenajat un superb loc de luat masa. Masa si scaunele sunt asezate sub o pergola din lemn imbracata in verdeata care le asigura umbra necesara in zilele insorite. Acum, iata, ce doi soti se pot relaxa in voie, cat le pofteste sufletul chiar in curtea propriei lor casute, exact asa cum ai visat.

Mai poti citi si: Pavilioane, foisoare si pergole pentru infrumusetarea curtii, dar si Pergole – elemente decorative pentru gradini si terase spectaculoase.

Interior decorat simplu, fara excese

Din fericire, la momentul achizitionarii imobilului acesta arata destul de bine pentru ca fusese supus unei renovari recente. Prin urmare, n-au avut de facut prea multe modificari complicate. Si totusi, pentru a simti ca apartin locului, pentru a se identifica cu spiritul casei, au dotat-o cu mobila, decoratiuni si accesorii personale, alese chiar de ei, dar nu inainte de a renunta la cativa pereti interiori, care impiedicau patrunderea luminii naturale la parter. La final insa, dupa ce au incheiat toate lucrarile si au asezat fiecare piesa de mobilier la locul ei, s-au trezit intr-un decor simplu – mult prea simplu, sunt convinsa ca ar spune unii – curat si complet lipsit de orice fel de exces decorativ. Un loc in care simti ca te poti relaxa cu adevarat.

Au pastrat totusi bucataria separata, atat pentru ca nu-si doreau sa o faca vizibila din living, cat si pentru ca le placea cum arata si cat de bine era organizata. Practic, aceasta incapere a ramas complet neschimbata chiar daca finisajele si mobilierul prezente nu sunt tocmai mana in mana cu stilul de amenajare pe care noii proprietari l-au ales pentru celelalte spatii ale casei. Insa tocmai pentru ca este complet izolata, aceasta diferenta nu este deranjanta.

Sursa foto: MiCasaRevista

3 răspunsuri la “O casa frumoasa cu o gradina minunata”

Buna ziua.Foarte frumos amenajat locul unde se ia masa și cel de relaxare.Toata casa e frumoasa .Ce nu îmi place deși proprietarilor da,e biblioteca (dulapul cu cărți).Forma și aranjatul e Ok dar nu îmi place materialul .

O mobila antichizata ca sa fie pusa in valoare trebuie sa semene corespondenta ei originala. Dar ceva similar cu biblioteca asta nu a existat pana acum max 20-25 ani. Sa Sa faci o mobila cu design din anii ’80 sa para veche de 100 de ani mie mi se pare kitsch

Da o mobila veche are o poveste și un farmec aparte .Daca as avea in casa o astfel de bibloteca și știind ca e veche de 100 de ani nu ar fi nici o problema .Ma gândesc oare cei care vin in casa mea cunosc?O persoana fără cunoștințe de arhitectura și antichități e normal sa nu i placa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *