Categorii
Intrebari de la cititori

Panza freatica sus, temelia uda – ce pot face?

Buna ziua. Am cumparat toamna trecuta o casa unde panza freatica este foarte sus. Nu am cunoscut acest aspect pana acum dupa topirea zapezii si a ploilor. Am constatat la baza temeliei ca lavabilul dat de proprietar a inflorit si este umed. Casa este construita in 2001 si inaltimea temeliei de la suprafata are cca. 50-60 cm.


Banuiesc ca e vorba de o frumoasa igrasie. Cer ajutorul dumneavoastra in aceasta problema, ce modalitate am pentru a o rezolva. Exista un anumit material de constructie ce trebuie aplicat? Multumesc anticipat!

Intrebare de la Ionut, pe adresa redactiei: Panza freatica sus, temelia uda – ce pot face?

4 răspunsuri la “Panza freatica sus, temelia uda – ce pot face?”

Salutare Ionut!

Din pmdv cea mai buna solutie este sa fugi,sa fugi cat mai repede din acel loc.Fai si tu mustatile un pic, adica reparatiile si vindeo si fugiiiiiii…Treaba ta,sunt banii tai faci ce vrei,dar asta este cea mai buna solutie din pmdv.Sanatate

Fanel nu baga omul in boale caci nu ai dreptate .
Ionut sunt doua aspecte :
1) CE TREBUIA
2) CE TREBUIE

1) Sa izoleze tot soclul casei cu solutii bituminoase , sub caramizile ce au fost zidite si in/jurul stalpii/lor de rezistenta trebuia sa se aplice carton asfaltat si hidroizilatie astfel incat capilaritatea apei sa nu urce in sezonul umed (pt ca asta este fenomenul )
2)Aurel zice foarte bine ca drenajul si directionarea apelor pluviale de exterior este o prioritate si apoi analiza fundatiei. Daca fundatia a fost umpluta cu pamant fara sa se puna in straturi compactate nisip si pietris (astfel incat sa rupa capiliaritatea apei )e nasol si problemele vor persista .Daca fundatia este ok restul se poate rezolva asa cum am precizat .

Spor in toate .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *