Categorii
Intrebari de la cititori

Pot construi gardul pe hotar? Eu am cadastru, vecinul nu are

Buna seara. As vrea sa refac gardul cu vecinul, este un gard din plasa si stalpi din teava, vechi de 20 ani, in stare avansata de degradare. Pe cel nou vreau sa il fac prefabricat (opac) cu fundatie continua de beton armat.


Acum speta: Vecinul spune ca nu pot construi pe hotar, nu isi da acordul, eu am cadastru, el nu. In fine, am decis sa merg la primarie, am depus cerere pentru CU, vreau sa obtin autorizatie de construire si vreau sa construiesc langa gardul existent, pe proprietatea mea, pe cheltuiala mea. Am nevoie de acordul lui? Daca se poate argumenta si cu articol din Codul Civil si mai bine. Multumesc.

Intrebare de la Bogdan, pe adresa redactiei: Pot construi gardul pe hotar? Eu am cadastru, vecinul nu are.

4 răspunsuri la “Pot construi gardul pe hotar? Eu am cadastru, vecinul nu are”

SE POATE.
SOLICITATI CERTIFICAT URBALISM LA PRIMĂRIE ȘI VĂ VOR PRECIZA SI CONDIȚIILE DE CONSTRUIRE.
ARH. MĂRCULESCU VIOREL

100 % DA. Cind s-a intocmit documentatia pentru cartea funciara a ta , vecinul a semnat si a recunoscut hotarul. El chiar daca nu are cadastru(intabulare), cind isi va face documentatia pentru cartea funciara se leaga de vecinatate asa cum este intabulata. Deci poti construi pe hotarul actual dupa ce bineinteles dupa obtinerea CU . NU ARE CISTIG DE CAUZA CHIAR DACA MERGE IN JUSTITIE.

Buna seara,

Multumesc pentru precizari. Nici macar nu vreau sa construiesc pe hotar, ci langa gardul deja existent. Sper ca s-a inteles bine din speta prezentata. Am solicitat CU de la primarie.

O seara buna!

Bună ziua. Acum 2 ani am cumpărat o casă la țară. După ce am cumpărat casa am aflat că foștii proprietari au plecat cu ani buni în urmă în Italia.Si cât au fost ei plecați unul din vecinii a construit casa 20 de centimetri de hotar. Nu cred că mai pot face ceva in această privință dar as vrea să fac gard între noi pe proprietatea mea. Casele sunt spate in spate.De la casa mea până la hotar mai am 95 centimetri. Întrebare ,pot face gard fără a avea probleme?
Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *