Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Pot construi gardul pe hotar? Eu am cadastru, vecinul nu are


Buna seara. As vrea sa refac gardul cu vecinul, este un gard din plasa si stalpi din teava, vechi de 20 ani, in stare avansata de degradare. Pe cel nou vreau sa il fac prefabricat (opac) cu fundatie continua de beton armat.


Acum speta: Vecinul spune ca nu pot construi pe hotar, nu isi da acordul, eu am cadastru, el nu. In fine, am decis sa merg la primarie, am depus cerere pentru CU, vreau sa obtin autorizatie de construire si vreau sa construiesc langa gardul existent, pe proprietatea mea, pe cheltuiala mea. Am nevoie de acordul lui? Daca se poate argumenta si cu articol din Codul Civil si mai bine. Multumesc.

Intrebare de la Bogdan, pe adresa redactiei: Pot construi gardul pe hotar? Eu am cadastru, vecinul nu are.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Mărculescu Viorel in martie 20th, 2017

SE POATE.
SOLICITATI CERTIFICAT URBALISM LA PRIMĂRIE ȘI VĂ VOR PRECIZA SI CONDIȚIILE DE CONSTRUIRE.
ARH. MĂRCULESCU VIOREL

Eugen in martie 20th, 2017

100 % DA. Cind s-a intocmit documentatia pentru cartea funciara a ta , vecinul a semnat si a recunoscut hotarul. El chiar daca nu are cadastru(intabulare), cind isi va face documentatia pentru cartea funciara se leaga de vecinatate asa cum este intabulata. Deci poti construi pe hotarul actual dupa ce bineinteles dupa obtinerea CU . NU ARE CISTIG DE CAUZA CHIAR DACA MERGE IN JUSTITIE.

Petrescu Bogdan in martie 21st, 2017

Buna seara,

Multumesc pentru precizari. Nici macar nu vreau sa construiesc pe hotar, ci langa gardul deja existent. Sper ca s-a inteles bine din speta prezentata. Am solicitat CU de la primarie.

O seara buna!

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii