Categorii
Intrebari de la cititori

Preturi pompe submersibile de apa curata – pe care sa o cumpar?

Buna ziua. Vreau sa cumpar o pompa pentru apa curata insa pe emag am vazut la diferente mari de preturi. Merita cumparata o pompa submersibila foarte scumpa? Sau si una ieftina isi face treaba la fel de bine? Exista de la 200 de lei si la 1000 de lei. Totusi cam mare diferenta de pret.


Intrebare de la Ionel, pe adresa redactiei: Preturi pompe submersibile de apa curata – pe care sa o cumpar?

5 răspunsuri la “Preturi pompe submersibile de apa curata – pe care sa o cumpar?”

Salut
Pot fi diferente in functie de wati, inaltimea de pompare, distanta de pompare….si altele.
Si eu am un put de 25m adancime, si am nevoie de o pompa submersibila.inca nu m.am hotarat.gasisem ceva si pe la 150 de lei.

Salut Ionel,
Depinde ce vrei sa faci cu aceasta pompa. Daca va fi folosita intens cumpara o pompa buna spre foarte buna. Daca o folosesti ocazional cumpara o pompa medie ca valoare. ATENTIE la inaltimea de pompare a pompei- scrie pe eticheta pompei. CUM O STABILESTI!!! Masoara adincimea apei din put, scade cel putin un metru (pompa NU trebuie sa fie prea aproape de fundul putului pentru a nu antrena nisip), masoara distanta dintre nivelul apei si nivelul terenului, masoara distanta pina la rezervorul unde vei stoca apa ( daca este cazul) , aduna toate aceste trei lungimi si mai adauga inca 5 m (aceasta pentru a compensa pierderile de sarcina datorate frecarii lichidului de peretii tubulaturii precum si lipsa tensiunii nominale din instalatia electrica ).Dupa rezolvarea acestei adunari se stabileste inaltimea de pompare necesara (se rotunjeste prin adaos). Cumpara o pompa cu rotoare supraetajate nu o pompa cu membrana vibranta. Daca doresti si alte lamuriri , intreaba ! Si alta detalii cu placere.

Caracteristicile pompelor indica de obicei inaltimea maxima de pompare (coloana de apa sau head) si debitul maxim. O pompa in realitate va functiona cu randament bun, aproape maxim, la jumatatea inaltimii maxime specificate si va asigura la aceasta inaltime un debit aproximativ egal cu jumatate din cel specificat ca maxim.

Deci, ca exemplu, daca ai nevoie de 1,5mc/h si apa se afla la adancimea de 15 m si vrei s-o ridici la 5 metri, alege o pompa cu head-ul de dublul 20 adica 40 metri (patru bari) si cu debitul maxim de 3mc/ora.

va multumesc tuturor, mi-am lamurit multe necunoscute cu ajutorul vostru. Pana acum mi se pareau toate pompele la fel, acum sper ca voi gasi ce trebuie. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *