Categorii
Intrebari de la cititori

Rog informatii despre firme ce lucreaza in Italia, in constructii

Buna seara! Ma numesc Bogdan si v-as ruga daca ati putea sa-mi dati cateva informatii si anume: Eu mi-am infiintat o SC in luna ianuarie cu scopul de a contracta lucrari in Sicilia – Catania, Italia. Partea italiana este un condominio de 50 apartamente.


Lucrarile sunt diverse si complexe care tin si de partea condominiala si de partea privata personala a locatarilor. Neclaritatea mea este in primul rand daca partea italiana poate sa recupereze (detrazioni fiscale). Ei insista pe aceasta chestie deoarece spun ei ca astfel in timp de 5 ani recupereaza 50% din cheltuielile personale si anume (restructurarea balcoanelor) si m-ar interesa deasemenea preturile / mp la urmatoarele lucrari:

1. scoaterea gresiei si a sapei vechi;
2. refacerea sapei si a pavimentului;
3. curatarea plafoanelor de tencuiala veche;
4. montarea profilului metalic si a placilor de cartongesso (cele rezistente la umiditate), m-ar interesa preturile pentru manopera la aceste lucrari, mentionez ca schela nu se va ridica si asfel toate aceste lucrari se vor efectua cu ajutorul trabbatello-ului. In speranta ca m-ati inteles si ca ma veti ajuta, va multumesc anticipat si va doresc numai bine!

Intrebare de la Frent, pe adresa redactiei: Rog informatii despre firme ce lucreaza in Italia, in constructii.

2 răspunsuri la “Rog informatii despre firme ce lucreaza in Italia, in constructii”

Adaugare, tot de la Bogdan:

Buna ziua!
Ma intereseaza preturile per metru patrat la urmatoarele lucrari efectuate pt o asociatie de locatari din Italia. Blocul se afla amplasat intr-o zona centrala , foarte aglomerata si deaceea ridicarea schelei nu este posibila.Aceste lucrari trebuiesc realizate din interior ( restructurarea balcoanelor) folosindu-se o schela mobila ( trabbatello).pentru a fi competitiv cu concurenta italiana , doresc sa stiu ce preturi ar trebui sa aplic bineinteles si pt a fi intr-un anumit castig.preturi minime sa spunem.
decopertarea gresiei si a sapei existente ; curatarea si tratarea fierului care tine ancorata balustrade ;refacerea sapei si repavimentarea intregi suprafete ; remontarea placilor de marmura cu picurator ; curatarea plafoanelor si montarea profilului metalic in vederea montari placilor de rigips ; montarea din lamiera sub placile de marmura a unei coperte zincate ( frontalino).Si asi dori sa stiu daca cu SC pe care am infiintato recent pot sa contractez aceasta lucrare tinand cont ca partea italiana ( condominiul) doreste sa deduca 50 % din investitia proprietarilor de apartamente ( scarico fiscale sau detrazzioni fiscale) este foarte important de stiut. In speranta ca nedumeririle mele vor fi clarificate prin raspunsul dvs , va multumesc cu respect si va doresc toate cele bune!”

Buna seara.Având o situație asemănătoare cc 6 luni in urma va pot informa ca primul pas este de a merge la camera de comert Italiană din regiune pt.a va inregistra.Va trebuii sa angajați un economist care sa se ocupe de activitatea contabila iar el va va îndruma cum trebuie sa procedati.Doar in acest fel ve ti putea executa lucrari de constructii si finisaje fara a avea dificultăți.Am executat lucrări de constr.timp de 16ani in Italia.Daca o sa aveti nevoie de mai multe info.ma puteti contacta la mob.0040733355213 sau e mail artigianoconstruct@gmail.com.Seara buna.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *