Categorii
Intrebari de la cititori

Se produce igrasie pe planseu – cu ce sa izolez?

Am o camera pe care o incalzesc cu un panou Sunjoy, care are ioni negativi. Totusi in camera se produce igrasie, in special pe planseul de beton. Ce izolatie as putea sa fac pentru aceasta camera?


Intrebare de la Ion, pe adresa redactiei: Se produce igrasie pe planseu – cu ce sa izolez?

4 răspunsuri la “Se produce igrasie pe planseu – cu ce sa izolez?”

Nu are rost făcut izolaţie, singura solutie care vă poate scăpa de igrasie este sistemul de ventilaţie ( exact ca şi în camerele de baie ) Dacă folosiţi cel cu recuperare de căldură veţi fi foarte mulţumit.
Pt informaţii apelaţi 0745 629800 Dănuţ Boian

@ Danut. Nu aburii omul ca sa-ti vinzi marfa.
Legat de igrasie. Trebuie aerisita camera mai des, macar o data e zi, dar izolarea e totusi singura solutie si varianta ideala e sa fie facuta pe afara. In extremis, daca izolarea nu se poate face pe afara, de exemplu stati la bloc la etaj superior, se poate face si pe interior cu polistiren expandat, de minim 5 cm. Conditia este, ca aplicarea polistirenului sa se faca in asa fel incat sa nu ramana aer intre el si perete. adica nu cu „mamaligi”, ci cu gletiera cu dinti max. de 6mm. Eu nici macar adeziv nu am folosit, ci am lipit cu aracet. Intai am dat o amorsa pe perete sa inchid porii. Se pune polistiren si pe peretii adiacenti si tavan pe o adancime de min 20cm. Peste stratul final de adeziv si plasa lipiti rigips. In nici un caz nu izolati cu vata. Umezeala va trece prin rigips si faceti mai rau.

Imi cer scuze, acum am vazut ca problema e la tavan. Solutia ramane valabila, doar ca nu mai puneti rigips ci dati o mana sau doua de glet peste adezivul final.

Si ventilatia conteaza, dar izolatia este prima. Colegul Dragos v-a dat un sfat bun. Nu ne-ati spus la ce locuiti? casa sau bloc; nici ce se afla deasupra dvs (podul sau terasa blocului sau un apartament nelocuit, sau chiar unul locuit dar cu balcon; prin balcon se „capteaza frigul” de afara datorita suprafetei mari a acestuia expusa aerului rece, si acesta se transmite prin conductie la plafonul dvs. (bineinteles, fizic vorbind, este invers: caldura din tavanul dvs migreaza prin beton si se disipa in aerul rece de afara) Intr-o astfel de situatie este probabil nerentabila sau imposibila izolatia balconului asa ca singura solutie ramane izolarea pe interior, ceea ce are inconveniente cum a specificat colegul. Daca ne dati mai multe detalii va putem da sfaturi mai precise.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *