Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Se produce igrasie pe planseu – cu ce sa izolez?


Am o camera pe care o incalzesc cu un panou Sunjoy, care are ioni negativi. Totusi in camera se produce igrasie, in special pe planseul de beton. Ce izolatie as putea sa fac pentru aceasta camera?


Intrebare de la Ion, pe adresa redactiei: Se produce igrasie pe planseu – cu ce sa izolez?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Dănuţ Boian in martie 30th, 2017

Nu are rost făcut izolaţie, singura solutie care vă poate scăpa de igrasie este sistemul de ventilaţie ( exact ca şi în camerele de baie ) Dacă folosiţi cel cu recuperare de căldură veţi fi foarte mulţumit.
Pt informaţii apelaţi 0745 629800 Dănuţ Boian

Dragos in martie 30th, 2017

@ Danut. Nu aburii omul ca sa-ti vinzi marfa.
Legat de igrasie. Trebuie aerisita camera mai des, macar o data e zi, dar izolarea e totusi singura solutie si varianta ideala e sa fie facuta pe afara. In extremis, daca izolarea nu se poate face pe afara, de exemplu stati la bloc la etaj superior, se poate face si pe interior cu polistiren expandat, de minim 5 cm. Conditia este, ca aplicarea polistirenului sa se faca in asa fel incat sa nu ramana aer intre el si perete. adica nu cu „mamaligi”, ci cu gletiera cu dinti max. de 6mm. Eu nici macar adeziv nu am folosit, ci am lipit cu aracet. Intai am dat o amorsa pe perete sa inchid porii. Se pune polistiren si pe peretii adiacenti si tavan pe o adancime de min 20cm. Peste stratul final de adeziv si plasa lipiti rigips. In nici un caz nu izolati cu vata. Umezeala va trece prin rigips si faceti mai rau.

Dragos in martie 30th, 2017

Imi cer scuze, acum am vazut ca problema e la tavan. Solutia ramane valabila, doar ca nu mai puneti rigips ci dati o mana sau doua de glet peste adezivul final.

Adrian A. in aprilie 16th, 2017

Si ventilatia conteaza, dar izolatia este prima. Colegul Dragos v-a dat un sfat bun. Nu ne-ati spus la ce locuiti? casa sau bloc; nici ce se afla deasupra dvs (podul sau terasa blocului sau un apartament nelocuit, sau chiar unul locuit dar cu balcon; prin balcon se „capteaza frigul” de afara datorita suprafetei mari a acestuia expusa aerului rece, si acesta se transmite prin conductie la plafonul dvs. (bineinteles, fizic vorbind, este invers: caldura din tavanul dvs migreaza prin beton si se disipa in aerul rece de afara) Intr-o astfel de situatie este probabil nerentabila sau imposibila izolatia balconului asa ca singura solutie ramane izolarea pe interior, ceea ce are inconveniente cum a specificat colegul. Daca ne dati mai multe detalii va putem da sfaturi mai precise.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii