Categorii
Intrebari de la cititori

Casele din caramida sunt mai rezistente decat cele din boltari?

Cat ma costa sa construiesc o casa de 80 mp? Proprietatea se afla in judetul Iasi, comuna Bivolari. Ce diferenta este intre caramida si boltari? Care sunt cele mai rezistente case? Din caramida sau boltar. Vreau doar turnatul temeliei, ridicat si acoperit momentan.


Intrebare de la Ionela, pe adresa redactiei: Casele din caramida sunt mai rezistente decat cele din boltari?

5 răspunsuri la “Casele din caramida sunt mai rezistente decat cele din boltari?”

diferente este in pret,transfer termic…iar rezistenta e data de fundatie, stalpi ,centuri(asta atunci cand se respecta un proiect facut de un inginer),boltarii sau caramida sunt „material de umplutura”

Domnule Oprea…si daca casa e pe structura portanta cum faceti? Mai sunt peretii de umplutura? Sau o parte din sarcina casei este preluata si de pereti? In 90% din cazuri casele mici de 80 mp se trateaza structural cu ziduri portante si nu cu structura pe cadre.
Doamna Ionela…nu va recomand boltarii sub nici o forma…o sa regretati atat in timpul executiei cat si in exploatare. Ce economisiti ACUM la diferenta dintre boltari si caramida veti cheltui DUPA…si mult mai mult…pe izolari suplimentare, finisaje si costuri de intretinere termica.

De ce nu incercati si o casa intradevar ecologica, care nu necesita alte izolatii suplimentare, sau o fundatie super evoluata , este vorba de case din lemn rotund natural, in tehnologie Log Homes, calduroase iarna si racoroase vara.

Am uitat sa fac inca o prezentare pentru aceste constructii. Intrebare: care sunt casele ce rezista la un cutremur de peste 8 grade –raspunsul este unul: la aceasi structura de fundatie si placa , doar constructia din lemn rotund natural, executata in tehnologie Log Homes nu va avea probleme majore. Raspunsul la aceasta intrebare, nu o pot da Arhitectii, deoarece in universitatile respective se fac doar 2(doua)cursuri =4 ore despre acest mod de a construii in rest se invata cum traii oameni, in custi de fier beton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *