Categorii
Intrebari de la cititori

Culori plinta, pereti, usi de interior – culoare termopane wenge

Salut! Am un apartament de 78 mp pe care urmeaza sa il renovam. Usa de la intrare si pvc-ul termopanelor sunt culoarea wenge. Ce culoare sa aleg pentru usile de interior? Eu m-am gandit ca tot wenge iar la parchet o nuanta deschisa. Dar plinta si peretii? Ce culori sa aleg? Multumesc!


Intrebare de la Alexandra, pe adresa redactiei: Culori plinta, pereti, usi de interior – culoare termopane wenge.

3 răspunsuri la “Culori plinta, pereti, usi de interior – culoare termopane wenge”

Buna, Alexandra!

Daca iti place wenge si vrei aceasta culoare si pentru usile de interior, alege-o. Cred insa ca ar fi bine sa stii ca usile intr-o culoare atat de inchisa pot sa diminueze gradul de luminozitate din interiorul apartamentului (asa se intampla de cele mai multe ori) si, in ciuda opiniei multora, sunt ceva mai dificil de intretinut, in sensul ca expun incredibil fiecare amprenta. Cunosc insa persoane pe care nu le deranjeaza acest lucru sau pe care nu le deranjeaza sa stearga usile de interior foarte des.

Trebuie sa recunosc insa ca usile wenge formeaza un contrast ferm si frumos cu peretii zugraviti in culori deschise si cu un parchet luminos.

Daca vei merge pe aceasta varianta, iti recomand sa alegi plinta in ton cu parchetul, iar peretii sa-i zugravesti in alb sau in orice alta nuanta deschisa (nu stiu ce culori iti plac). Daca insa nu esti sigura de aceasta varianta, poti alege si usile de interior in ton cu parchetul si plinta, iar peretii pot fi albi sau zugraviti in orice nuanta ar forma un contrast cu pardoseala si usile alese.

Nu in ultimul rand, te invit sa citesti urmatoarele doua articole, in care vei gasi mai multe informatii pe subiectul care te framanta:

https://www.casadex.ro/2016/08/cum-asortezi-plinta-de-pardoseala-6-variante-din-care-poti-alege/

https://www.casadex.ro/2016/04/afla-cum-se-asorteaza-usile-de-interior-cu-parchetul-si-plinta/

M am gandit si eu ca ușile wenge vor inchide spațiul .. dar usa de la intrare e pe aceasta culoare. Se potrivesc alte usi de interior ?

De cele mai multe ori usile de intrare in apartament sunt inchise la culoare, iar daca e sa ne luam dupa acest lucru, nimeni n-ar mai cumpara usi de interior in alte culori. Daca nu esti sigura ca vrei usi de interior wenge din oricare dintre motivele enumerate mai sus, poti opta pentru usi in ton cu parchetul, iar in acest fel vei avea o locuinta luminoasa si usi asortate cu un element prezent in aproape) toate spatiile apartamentului. In acest caz plinta trebuie sa fie in ton cu usile si parchetul, iar peretii pot fi albi sau nuantati in alte culori, in functie de preferintele tale si de rezultatele pe care vrei sa le obtii. In tot cazul, pentru a nu intuneca decorul, te sfatuiesc fie sa mergi pe alb, fie sa alegi nuante luminoase si placute: crem, galben pal etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *