Categorii
Intrebari de la cititori

Este necesara aceasta fundatie care apare in proiectul de rezistenta?

Sunt pe punctul de a incepe constructia unei case. Am proiect de rezistenta, fara detalii de executie, autorizatie. In momentul de fata echipa care va construi casa a pus balize, a trasat si s-au apucat de sapat fundatia, adancime 110 cm. Casa va fi doar parter din caramida. Eu am un living de 5,5 m pe 6,5 m, deci forma de dreptunghi. In proiect acest living este impartit in 2 de o fundatie care va fi acoperita de placa de beton de la parter si peste care nu se va zidi.


Seful de schipa tot trage sus si tare si foarte hotarat ca bucata aia nu este necesara si ca la o camera de dimensiunea asta, daca armam cu plasa de buzau de 6 mm nu mai trebuie fundatia aia suplimentara. Tin sa precizez ca proiectul este „usor” exagerat la capitolul rezistenta (fier fi 14 6 bare in fundatie + fier fi 14 6 bare in elevatie si peste tot numai fier de 14) Casa se afla pe teren drept si studiu geo a iesit fara recomandari speciale, inginerul spunand ca e foarte bun pamantul sa nu am nicio grija. In concluzie, este necesara fundatia aia suplimentara sau nu? Scuze pentru povestea destul de lunga. Multumesc.

Intrebare de la Mihai, pe adresa redactiei: Este necesara aceasta fundatie care apare in proiectul de rezistenta?

2 răspunsuri la “Este necesara aceasta fundatie care apare in proiectul de rezistenta?”

Eu am avut aceeasi fundatie care impartea livingul de 4.5×6 in doua, dar se continua cu fundatia unui zid. Nu-i cumva aceasi situatie? Si daca da, e mai greu de crezut ca un alt arhitect sa repete greseala

La o camera cu perete mai mare de 4m liniari este necesara o grinda de sustinere. Asa am si eu, jos si sus. Jos in elevatie din fier de fi12 (8 bare). Structuristul avea si optiunea sa imi puna 6 bare de fi14 + 2 de fi10 la mijloc (am elevatia 60cm). Studiul geo este important la fundatie unde daca ai teren mai slab vei avea fundatie armata la mijloc (4 bare de 10 cu etrieri pe toata lungimea fundatiei). Greseala ta este ca nu ai facut proiect de executie, firma fiind obligata sa respecte proiectul. Nu ai specificat daca ai declarat inceperea lucrarilor la ISC. Daca nu afla ca incepand de anul acesta esti obligat sa ai proiect tehnic de executie (PTE). Dirigintele de santier fiind garantul tau ca se va executa conform PTE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *