Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Ghici cati metri patrati are aceasta frumoasa casuta din lemn

1-exterior casa mica din barne de lemn suprafata totala 52 mpAi observat ca, de regula, anunt din titlu ce suprafata au casele mici pe care aleg sa ti le prezint. De aceasta data insa am decis sa-ti dezvalui acest mic, dar important detaliu mai tarziu. Recunosc ca nici acum nu-mi vine sa cred ca micuta constructie din lemn este chiar atat de mica.


Ergonomie si economie

Cei care viseaza la case uriase nu realizeaza cat de scumpe pot fi acestea, cat de greu sunt de intretinut si, ce e mai important, ca pur si simplu nu au nevoie de atat de mult spatiu. Nu realizeaza ca, de cele mai multe ori, aceste locuinte somptuoase sunt folosite doar in mica proportie, spatiile comune – respectiv bucataria si camera de zi – fiind singurele zone frecventate de intreaga familie. Camerele pentru musafiri, biroul, camera de joaca si mai stiu eu ce alte spatii fiind vizitate, in aceste cazuri, doar ocazional sau in zilele de curatenie.

Din fericire, asa cum discutam recent cu una dintre cititoarele noastre, tot mai multa lume devine constienta de faptul ca cele mai practice, intime si usor de intretinut locuinte sunt casele mici, concepute cu cap, proiectate ingenios si compartimentate ergonomic. Iar casa pe care am ales sa ti-o prezint astazi se incadreaza perfect in descrierea din fraza anterioara. Si iti spun cu toata sinceritatea ca pe mine m-a cucerit!

O casuta de poveste cat se poate de reala

Cand eram mica, imi imaginam casutele din povestile pe care mi le citea mama, apoi eu, cand mai crescusem un pic, exact asa cum arata cea din imaginile pe care le gasesti la finalul articolului: din busteni de lemn, mici, cochete si cu un acoperis in doua ape.

Si chiar daca mi se pare a fi desprinsa din povesti, aceasta casa mica din lemn este cat se poate de reala. Se numeste Gate Lodge, este confectionata 100% din busteni de lemn, este compusa din parter si o mansarda absolut adorabila, cu un dormitor matrimonial si o camera mica ce poate fi folosita in calitate de odaie pentru oaspeti sau camera pentru un copil. Parterul ocupat de living cu dining si bucatarie open space, plus o baie, masoara 25 mp, iar mansarda 27,5 metri, ceea ce inseamna ca suprafata totala este de doar 52,5 mp, adica este comparabila cu cea a unui obisnuit apartament cu doua camere.

Nu ai nevoie de mai mult

Daca nu ai o familie numeroasa si nu te deranjeaza spatiile mici, aceasta casuta poate fi locuinta perfecta pentru voi. Important este sa te asiguri inca de la bun inceput ca fiecare incapere este organizata ergonomic, ca fiecare piesa de mobilier este absolut necesara si indispensabila si ca fiecare obiect isi are propriul loc in care nu deranjeaza vizual. Iar daca ai deja o locuinta permanenta, poti lua in calcul acest proiect pentru a-ti construi o casuta de vacanta sau pentru a le construi parintilor un camin intim, confortabil, cochet si usor de intretinut in care sa locuiasca cu drag.

Sper sa-ti placa aceasta casa cel putin la fel de mult pe cat mi-a placut mie. Pentru ca eu m-am indragostit de ea de la prima vedere 🙂

Sursa foto: TheLittleHouseCompany.com

2 răspunsuri la “Ghici cati metri patrati are aceasta frumoasa casuta din lemn”

Este superba ! Din păcate nu vad sursa de încălzire, dar bănuiesc ca pot pune un godin undeva la parter. Si sus in dormitorul matrimonial nu ai loc de depozitare, cel pa care îl vad este foarte mic. In concluzie, nu poate fi folosita decât ocazional ca locuința de vacanta. Mai exista posibilitatea sa renunți la dormitorul mic si sa faci un dresing si o baie. Oricum este o căsuță ca in povesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *