Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Modele de alei si carari frumoase pentru curte sau gradina

1-carare din iarba umbrita cu plante catarate de arcade decor gradina rusticaFiecare element decorativ, fiecare detaliu de amenajare, fiecare arie delimitata contribuie la crearea aspectului unei gradini si a starii de spirit pe care aceasta o transmite. Desi aparent nesemnificative, aleile si cararile pe care le trasam intr-o curte ne ajuta sa conectam si chiar sa accentuam diverse arii de interes si sa imbunatatim vizual aspectul gradinii.


Daca iti place sa-ti petreci timpul liber in curtea casei si vrei sa ai gradina pregatita pentru vara pana la care nu mai e atat de mult, fa-ti timp sa o aranjezi, sa stabilesti locul decoratiunilor, mobilierului si a fiecarei zone de activitate in general. Iar pentru a completa tabloul, pentru a nu lasa nimic la voia intamplarii, nu uita sa trasezi si cateva alei in gradina. Timpul de realizare a acestora variaza in functie de latimea si lungimea acestora, dar si in functie de materialele pe care le vei alege pentru acest proiect.

Materiale din care poti confectiona alei si carari de gradina

Aleile pot fi realizate dintr-o multime de materiale ce pot fi procurate din magazinele de profil, dar pot fi trasate si din materiale reciclate pe care poate le ai deja la indemana, stivuite undeva prin curtea casei tale: caramida, pietris, bucati de lemn etc. Important este sa alegi un material care sa te ajute sa creezi carari ce vor completa perfect aspectul curtii.

Iata ce mai poti citi: Alei din caramida pentru curte si gradina.

Daca ai o gradina rustica sau visezi sa o amenajezi in acest fel lemnul, caramida si pietrisul sunt cele mai potrivite optiuni pe care le poti lua in calcul. Daca insa ai o gradina moderna minimalista, va trebui sa alegi materiale moderne pentru trasarea aleilor din curtea ta. Magazinele de specialitate au oferte extrem de bogate de dale de piatra de toate formele si culorile, asa ca nu trebuie decat sa alegi un model pe placul tau.

Alei din iarba sau umbrite de verdeata

In imaginile de mai jos vei descoperi o serie de modele de alei de gradina care arata extraordinar desi sunt executate simplu, din materiale usor de gasit. Te rog sa observi ca absolut toate au fost realizate astfel incat sa intregeasca atmosfera curtii, ba chiar sa-i adauge un plus de farmec. Absolut minunata mi se pare combinatia obtinuta din alaturarea cararilor rustice cu mici porti sau arcade din lemn, umbrite de flori sau plante cataratoare.

Iti recomand sa citesti si: Alei de gradina din piatra si lemn. Infrumuseteaza-ti curtea casei

Cand este vorba despre gradini mari si foarte mari, trasarea aleilor devine o treaba foarte complicata si mai ales scumpa. In acest caz aleile pot fi simple, din iarba deasa, iar pentru delimitarea lor se recomanda plantarea pe marginea lor a unor palcuri cu flori perene sau a unui gard viu. Din loc in loc, pot fi asezate niste banci de gradina din lemn sau din combinatii de lemn cu fier forjat, de exemplu. Desigur ca aleile din iarba nu-si vor pastra aspectul daca se vor afla in zone cu trafic intens (portiunile din jurul casei sau din apropierea locului de joaca al copiilor). De aceea este indicat ca zonele respective sa fie dotate cu carari realizate din materiale rezistente, iar potecile din iarba sa apara in unele frecventate mai rar. Chiar si asa insa, pentru a pastra aspectul viu si bogat al acestora iarba trebuie tunsa periodic si udata zilnic, mai cu seama in cele mai toride zile ale verii.

In articolul urmator gasesti un alt set de imagini frumoase din care te poti inspira: Amenajarea unei gradini cu aer romantic.

Sursa foto: HomeEpiphany.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *