Categorii
Intrebari de la cititori

Montaj centrala termica pe gaze fara sa renunt la sistemul centralizat?

Pot monta o centrala termica daca sunt racordat la sistemul centralizat de termoficare?


Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc in care jumatate din apartamente au centrala proprie (deci coloana de gaze existenta) si cealalta jumatate (din care fac parte si eu) racordata la sistemul centralizat de termoficare.

Atunci cand agentul termic este furnizat, este foarte cald; din acest motiv nu as vrea sa renunt la sistemul centralizat. Problema apare toamna inainte de furnizarea agentului termic si primavara cand se raceste vremea asa cum e acum.
Mentionez ca pentru apa calda menajera folosesc si un boiler electric (pentru ca dureaza foarte mult pana se incalzeste apa de la Termo). Pot monta o centrala termica pe gaze fara sa renunt la sistemul centralizat? Ce alte solutii mai bune as avea? (mai bune decat folosirea caloriferelor electrice).

Intrebare de la Robert, pe adresa redactiei: Montaj centrala termica pe gaze fara sa renunt la sistemul centralizat?

2 răspunsuri la “Montaj centrala termica pe gaze fara sa renunt la sistemul centralizat?”

buna ziua
orice aberatie este posibila inclusiv asta,poate ma lamuriti -sinteti multumit de costurile incalzirii in sistem centralizat? se pare ca jumatate din locatari nu,sinteti dispus sa cheltuiti o caciula de bani pt un moft?

Ceea ce ati vrea dvs sa faceti este imposibil de realizat. Vorbim de 2 instalatii separate pe care nici nu-mi imaginez cum le-ati putea realiza intr-un apartament. Daca va declarati multumit de sistemul centralizat, folositi in perioadele in care nu se mai furnizeaza caldura, aerul conditionat. Mama mea procedeaza asa, i-am instalat un aer conditionat din generatia asta mai noua, cu Inverter pentru ca are un consum mai mic. Am ales Viessmann Vitoclima cu functia de incalzire/racire rapida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *