Categorii
Intrebari de la cititori

Perete despartitor in garaj – spatiu separat centrala termica

Ce recomandati sa folosesc pentru a crea in garaj o zona tehnica impusa pentru centrala termica?
Precizez ca acest spatiu are nevoie de zona vitrata si lumina naturala pe cat posibil. Mi-as dori un perete mobil, pentru diverse nevoi, intrucat zona tehnica este interpusa intre garaj si accesul din garaj catre casa. Multumesc anticipat.


Intrebare de la Anca, pe adresa redactiei: Perete despartitor in garaj – spatiu separat centrala termica.

3 răspunsuri la “Perete despartitor in garaj – spatiu separat centrala termica”

Buna, Anca!

Nu stiu ce forma are garajul tau, asa ca iti propun o idee pe care sper sa o poti aplica in cazul tau. In primul rand, trebuie spus ca spatiul in care se afla centrala termica trebuie sa fie prevazut si cu o fereastra, o gura de ventialie, nu doar cu o suprafata vitrata prin care poate partunde lumina naturala. Daca bugetul iti permite, iti sugerez sa montezi intre zona centralei si cealalta parte a garajului un perete din ferestre termopan cu deschidere culisanta. In acest fel vei putea separa fizic si vizual cele doua zone si totodata vei putea circula cu usurinta intre ele, fara sa obstructionezi circuitul luminii naturale. Iar pentru a masca camera tehnica poti opta pentru geamuri sablate sau, daca este mai ieftin, poti aplica ulterior montajului o folie mata alba pe peretele despartitor din sticla.

Daca insa vrei ceva mai simplu si mai ieftin, poti construi efectiv un perete despartitor dintr-o bucata de placaj, care sa gliseze pe doua sine: una prinsa in tavan si una fixata in pardoseala.

Inca ceva: pe piata exista si producatori de pereti mobili din sticla. Nu stiu insa cat costa un astfel de perete. Cred ca inainte de a lua decizia finala, ar trebui sa contactezi cateva firme care produc si monteaza acesti pereti pentru a afla mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *