Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Pereti de accent cu piatra decorativa naturala sau reconstituita

1-piatra decorativa antracit decor perete piatra naturalaPeretele de accent este un element decorativ pe care il intalnim tot mai des in amenajarea caselor si apartamentelor moderne. Iar unul dintre finisajele preferate pentru accentuarea unui zid din living, dormitor sau alta camera a locuintei este cu siguranta piatra naturala sau reconstituita. Si nu e de mirare, intrucat avem de a face cu un material durabil si cu un puternic impact vizual.


Spre deosebire de alte materiale – tapetul decorativ, sa zicem – piatra nu prea cunoaste limite de montare. In sensul ca poate fi aplicata atat in spatii uscate, asa cum sunt livingul, bucataria, dormtiorul sau holul, cat si in spatii umede, asa cum este baia, ba chiar si in afara casei, in placarea peretilor exteriori sau a gardurilor, de pilda. Cu alte cuvinte, piatra este un material deosebit de rezistent si care reuseste sa schimbe radical aspectul spatiului in care este aplicata.

Vedeta unui spatiu

Cand vorbim despre un perete de accent, ne referim cu siguranta la un zid care iese in evidenta prin faptul ca este finisat diferit de ceilalti pereti ai incaperii. Fiind la mare cautare in ultimii ani si avand din ce in ce mai multi admiratori, e si firesc sa intalnim piatra naturala tot mai des in amenajarile interioare. Iar cea mai comuna varianta de a o integra intr-un decor este sa o folosim pentru accentuarea anumitor zone, a celor pe care vrem sa le scoatem cat mai mult in evidenta.

Iti propun sa citesti si: Piatra naturala in amenajarile interioare moderne. Superb!

Daca vrei, asadar, sa-i dai unei camere un aer special, un aspect deosebit, gandeste-te daca ti-ar placea sa plachezi cu piatra un perete al acesteia. Poate fi peretele din spatele televizorului sau cel din spatele canapelei din living, poate fi cel din dreptul locului de luat masa din bucatarie sau din dining, poate fi peretele langa care urca treptele scarii interioare la etajul sau mansarda casei tale sau poate fi chiar unul dintre peretii din baie.

Alte idei itneresante gasesti aici: Pereti de accent in culori tari pentru interioarele indraznete.

Varietate de culori, texturi si forme

Unul dintre principalele avantaje ale pietrei naturale este legat de faptul ca isi poate gasi loc in orice ambient. Acest lucru se datoreaza varietatii formelor, texturilor si culorilor in care acest finisaj este disponibil. Si daca nu gasesti o piatra naturala pe placul tau sau care sa corespunda cerintelor stilului de amenajare ales, cu siguranta vei gasi un model pe placul tau in colectiile de piatra reconstituita.

Mai poti citi si: Piatra decorativa artificiala sau reconstituita in amenajarea casei.

Inainte de a cumpara finisajul cu care vei accentua unul dintre peretii locuintei tale asigura-te ca acesta va arata armonios in asociere cu decorul pe care trebuie sa-l completeze. Spre exemplu, piatra de rau va arata mai bine intr-un ambient rustic decat intr-unul modern, pentru care ar fi indicat sa alegi un model din gama de piatra rectificata.

De-a lungul timpului am scris mai multe articole despre rolul pietrei naturale sau reconstituite in amenajarile interioare. Te invit sa le rasfoiesti, pentru a vedea mai multe imagini cu felul in care isi pune amprenta acest finisaj asupra unui spatiu si pentru a te lamuri cum arata in amenajarea diferitor camere ale unei locuinte.

Piatra naturala in decorul livingului – o alegere durabila.

10 bucatarii decorate cu piatra naturala.

Piatra decorativa in finisarea bucatariilor moderne.

24 de imagini cu piatra naturala in decorul baii.

10 bai superbe decorate cu piatra naturala.

12 bai spectaculoase decorate cu piatra naturala.

Sursa foto: HomeEpiphany.com

Un răspuns la “Pereti de accent cu piatra decorativa naturala sau reconstituita”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *