Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Proiect DIY: iata cum se face o pergola de gradina handmade

1-proiect DIY pergola de gradina handmade din tevi ppr si panzaPergola este unul dintre elementele care nu doar ca aduc un plus de farmec unei gradini, ci au si utilitatea de a oferi adapost de razele arzatoare ale soarelui si de ploile de vara. Daca nu ai deja una in curtea casei tale si nici nu ai inclus-o in bugetul din acest an, iti propun sa confectionezi chiar tu un adapost handmade, din materiale ieftine si pe care e posibil sa le ai deja.


Materiale necesare
Asa cum vei vedea in continuare, pentru confectionarea in regim handmade a unei pergole ai nevoie de doar cateva chestii pe care, asa cum spuneam, fie le poti cumpara destul de ieftin, fie le ai deja prin casa, ramase de la lucrarile facute de-a lungul timpului. Iata, asadar, lista:
– 6 tevi ppr si imbinarile necesare (4 ar trebui sa fie suficiente);
– o bucata de tesatura mai solida sau, si mai bine, o bucata de foaie de cort cu dimensiunile de 220 x 320 cm.

Ce ai de facut?

Inainte de toate trebuie sa stabilesti locul in care vei monta pergola. Aceasta poate fi folosita pentru protejarea unui loc de luat masa amenajat in aer liber sau pentru umbrirea locului de joaca al copiilor. Mai exact, a gropii cu nisip.

Incepe prin a stabili latimea si lungimea acoperitoarei handmade. In principiu, materialele necesare sunt suficiente pentru obtinerea unei pergole de maximum 2 x 3 metri. Acum este momentul sa pregatesti panza cu care vei imbraca structura confectionata din tevi ppr. In acest sens trebuie sa cosi panza aleasa astfel incat sa obtii cate un tiv lat, de aproximativ 7-10 cm pe fiecare dintre cele doua laturi scurte. Aceste tivuri vor fi canalele prin care vei strecura apoi tevile ppr.

Fixeaza apoi in sol 4 tevi ppr in pozitie verticala. Acestea vor reprezenta asa-zisele colturi ale viitoarei pergole; liniile imaginare care vor lega cele 4 puncte ar trebui sa formeze un dreptunghi. Imbraca panza cusuta pe doua dintre tevile laturii mai lungi a dreptunghiului. Apoi, cu ajutorul imbinarilor sau mufelor necesare prinde celelalte doua tevi ramase in tevile infipte in sol, astfel incat sa formezi niste arcade. In acest moment mai trebuie doar sa glisezi panza in partea superioara a arcadelor, sa asezi sub noua constructie o masa si un set de scaune si sa profiti de fiecare clipa libera pentru a lua masa in gradina alaturi de cei dragi.

Avantajul acestui tip de pergola este faptul ca panza poate fi pozitionata nu doar in partea superioara a arcadelor din ppr, ci si pe oricare dintre cele doua laturi verticale, in functie de pozitia soarelui, astfel incat sa te poti bucura de umbra in orice moment al zilei. Iar daca vrei, poti completa ansamblul cu o alta bucata de panza, croita astfel incat sa acopere una dintre laturile scurte ale dreptunghiului.

Sursa foto: MyHappyCrazyLife.com

3 răspunsuri la “Proiect DIY: iata cum se face o pergola de gradina handmade”

Buna ziua,
Oare cei ce vor sa-si construiasca o casa (numai parter) stiu cat ii costa fundatiile. Respectand conditiile adancimii de inghet care este in general de 90-100 cm de la CTN si inaltimea de garda a cotei zero a cladirii de la nivelul terenului de minimum 3 trepte (aprox 55 cm) se ajunge la o fundatie de 1,55 m inaltime. In cazul unui demisol cred ca ar fi mai economic si dezvoltarea cladirii pe verticala este mult mai economica. Beneficiarului ii trebuie intai de toate un studiu Geotehnic pentru a vedea caracteristicile terenului.
Multa sanatate

pergola respectiva o fi undeva unde nu sufla vantul, fiindca eu am avut o chestie la fel de slabuta de cumparat , dar pentru trandafir si a dus-o vantul. asa ca- poate una solida din lemn…

Petrica, ce treaba are fundatia cu subiectul pergole, numai tu stii.
Vrei sa-ti spun ceva? Aculta daca vrei. FUndatiile sunt confundate de enorm de multi oameni. Ceea ce sapi in pamant nu se numeste decat ca inlocuiesti pamantul cu beton. Betonul e cool! Ai inteles? E compact, e ieftin, e cool. Inlocuiesti pamantul cu beton. Cool! Pentru asta trebuie sa sapi zeci de m3 pentru casa si apoi sa pui beton cool. Zeci de m3. E cool! costa peste 600 de euro o egalizare cool. Apoi construiesti. Aici nu intru in detalii.
Adancimea de inghet este la fel de idioata asa cum este punctul de roua sau mw/k intalnit la termoizolatii! Bai prietene, ma lasi???!!!???
TOTUL este facut pentru a-ti lua banii din buzunar. Atat.
O pergola amarata nu are nevoie de adancime de inghet.
O fundatie nu trebuie sa aiba minim 3 trepte. Eu la mine la casa am o treapta si ghici ce, e mai ieftin!!!
Daca te numeri printre oamenii care sunt meseriasi, ei bine atunci, respecta-ti statutul de meserias si nu mai induce in eroare oamenii. Adancimea „de inghet” a fost stabilita asa cum OMS a stablit limita minima a tensiunii arteriale la populatie. Fii logic te rog si ajuta nu incurca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *