Categorii
Intrebari de la cititori

Soba cu serpentina sau centrala termica?

Sunt in faza de a alege sistemul de incalzire cu lemne: soba cu serpentina sau centrala termica? As vrea pareri vis a vis de pret, randament termic, siguranta, durata de viata, cat de des faci focul, cat lemn consumi, curatare etc.


Apropos de siguranta: astea cu serpentina pot exploda cum aud de centrale? Inteleg ca la centrale iti trebuie generator pentru pene de curent, la serpentina trebuie generator? La soba cu serpentina trebuie automat rezervor de apa? Sau nu? Acesta are acelasi rol cu pufferul de la centrala? Am auzit de cineva care a urcat acest rezervor in pod. Oare de ce? Nu are pompa, ca sa aiba cadere? Eu nu vreau sa incalzesc podul. Am gasit pe cineva care face serpentine inox cu 1800 ron (manopera + materiale). Si vrea sa se aprovizioneze cu teava pentru mai multi clienti si vrea sa stie pe ce varianta merg. Apoi ar veni sobarul cu 1000 ron, 5,6 calorifere = 3000 ron. Total vreo 6000. Am zis bine? La care se mai adauga, pompe, termostate, conducte si manopera montaj. Astea cat or mai face? La serpentina trebuie vas de expansiune?

Intrebare de la Doru, pe adresa redactiei: Soba cu serpentina sau centrala termica?

3 răspunsuri la “Soba cu serpentina sau centrala termica?”

buna ziua
in urma cu niste ani am facut o extindere pt instalatia de incalzire la o pensiune care incalzea parterul cu o soba cu schimbator in vatra,extinderea a fost la etaj in suprafata egala cu parterul,am renuntat la soba in favoarea unui cazan de 50kw,cazan care in exploatare a”mincat” lemn intr-un sezon pentru toata pensiunea cu ceva mai mult decit soba doar pentru parter,daca doresti un sfat avizat intra pe forumul softpedia la sectiunea instalatii/centrale termice/lucrari practice si deschideti sobe de caramida,de zidarie,diverse sobe,focare
ca sa ma luminez cit de priceput este sobarul,unde doreste sa monteze serpentina?
cite fumuri va avea soba?cit de mare 1-1,1/2,2? in privinta sigurantei nu este nici o problema la nici un tip de soba sau cazan daca sint puse in opera de un meserias cu amatorii e mai riscant zici de 6000lei (nu stiu ce e ala ron) esti optimist

Buna ziua as dori sa stiu cat ma costa o soba cu centrala termica pentru montat cu tot ce trebuie va rog frumos

Buna ziua, as dori sa stiu daca ati facut alegerea pentru sistemul de incalzire cu lemne: soba cu serpentina sau centrala termica? Aceleasi intrebari le am si eu legate de randament termic, siguranta, durata de viata, cat de des faci focul, cat lemn consumi, curatare etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *