Atentionare din partea primariei – repartitoare la calorifere – robineti termostatati :: CasaDex – case, constructii, amenajari, decoratiuni


Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Atentionare din partea primariei – repartitoare la calorifere – robineti termostatati


Buna ziua. La administratia blocului unde locuiesc, a venit o atentionare din partea primariei ca nu am pus repartitoare de costuri la calorifere. Blocul este reabilitat si in nici un apartament, administratia, prin adunare generala, nu a permis nici unui proprietar sa-si monteze centrala de apartament.


Acum, cu adresa primariei, in care scrie legea prin care suntem obligati sa punem aceste repartitoare, admistratia vrea sa faca un artificiu, adica sa oblige locatarii sa monteze la caloriferele din apartamente robineti termostatati. Eu de exemplu, am schimbat caloriferele si implicit robinetii de inchidere – deschidere a acestora (nu termostatati).

Intrebarea este la ce ne ajuta acesti robineti termostatati, in situatia in care singurul contor este cel al RADET-ului la intrarea in bloc a conductei de termoficare.
In apartamente va fi la fel ca inainte, adica nu se poate contoriza consumul de agent termic si caldura se va plati tot la suprafata.
Inca o data intrebarea: la ce folosesc robinetii termostatati in situatia data? Multumesc pentru eventualul raspuns.

Intrebare de la Mihai, pe adresa redactiei: Atentionare din partea primariei – repartitoare la calorifere – robineti termostatati.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Stefan 51 in mai 18th, 2017

buna seara
robinetii termostatati vin la pachet cu repartitoarele in ideia economisirii energiei,la felul cum sint realizate instalatiile in blocurile noastre este o aberatie,cu „ajutorul”repartitoarelor cam 3/4 din abonati sint debransati prin inchiderea robinetilor,mult mai multi decit cei debransati cu centrala proprie,

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii