Categorii
Intrebari de la cititori

Culoare blat bucatarie si faianta intre corpuri?

Buna ziua! Am nevoie de ajutor in amenajarea unei bucatarii. Mobilierul va fi in partea superioara din mdf lucios galben, iar in partea inferioara o nuanta deschisa de lemn, cu o banda de aluminiu galben intre sertare si sub blat.


Intrebarea mea este: ce culoare ar trebui sa aiba blatul de lucru si faianta dintre corpuri? Placi lucioase sau mate? Dimensiune mare a placilor? (20×50-60 de exemplu) sau mai degraba placi mici (10x30cm)? Multumesc!

Intrebare de la Gianina, pe adresa redactiei: Culoare blat bucatarie si faianta intre corpuri?

2 răspunsuri la “Culoare blat bucatarie si faianta intre corpuri?”

Buna, Gianina!

Poti alege o faianta alba, placi mari sau mici, dar la fel de bine, cred eu, poti alege si o faianta gri deschis. Personal, consider binevenit contrastul de texturi, asa ca o faianta mata ar contribui la creionarea acestui contrast in asociere cu fronturile superioare lucioase. Imi plac atat placile mici, cat si cele mari, dreptunghiulare, montate pe orizontala si cred ca daca vrei sa pastrezi in continuare linia moderna a decorului ar fi indicat sa le alegi pe cele mari, iar daca vrei sa-i imprimi spatiului si o subtila nota nostalgica, retro, poti alege faianta tip Subway.

UItasem de blat 🙂 Cred ca as inclina spre alegerea unui blat in ton cu faianta cu care vei placa peretele din zona blatului de lucru. In acest fel vei limita numarul culorilor prezente in decor si vei crea o continuitate vizuala placuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *