Categorii
Intrebari de la cititori

Cuptor electric incastrabil – autocuratare catalitica

Buna seara! Imi amenajez bucataria si trebuie sa cumpar un cuptor electric incastrabil. Am vazut ca la unele e specificat ca au functie de autocuratare catalitica si sunt ceva mai scumpe decat cele fara functia asta. Ce parere aveti, merita sa cumpar un cuptor electric cu functie catalitica sau nu si daca aveti idee daca aceasta functie de autocuratare consuma mai mult curent?


Intrebare de la Timeea, pe adresa redactiei: Cuptor electric incastrabil – autocuratare catalitica.

2 răspunsuri la “Cuptor electric incastrabil – autocuratare catalitica”

Buna! Eu am cuptor electric incastrabil cu curatare pirolitica, nu catalitica. Nu stiu daca e acelasi lucru dar functia asta presupune incingerea cuptorului pana la temperaturi foarte inalte care duc la arderea grasimilor depuse pe peretii cuptorului si pe gratare si transformarea lor in cenusa. La final dupa ce se raceaste cuptorul eu il sterg cu o carpa de cenusa depusa si gata. Numai ca am inteles ca functia asta pirolitica ii cam scurteaza durata de viata a cuptorului asa ca o folosesc o data sau de maxim 2 ori pe an dupa un turneu de bucatarit zdravan de pasti sau de Craciun. In rest il curat cu detergenti, sano e cel mai bun si este mereu curat.

Parerea mea este ca daca diferenta de bani e prea mare (la mine chiar a fost mare la vremea aia) nu merita sa-ti iei cutor cu functii de autocuratare. Aparatele astea noi sunt facute cu materiale asa de bune, ca iti e drag sa le stergi cu mana ta.

Am inteles si va multumesc ca v-ati facut timp sa va expuneti parerea. Sa stiti ca si eu oscilez din ce in ce mai mult sa merg pe varianta unui cuptor electric fara functie de autocuratare ca nu imi este greu sa spal cuptorul din cand in cand cu Sano, Tot Sano pentru aragaz si cuptor folosesc si eu de cativa ani si chiar cred ca este cel mai bun.

Va multumesc inca o data!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *