Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Dusul tip ploaie – un accesoriu specific bailor moderne

1-modele de dus tip ploaie amenajare baie modernaDaca visezi la o baie moderna spectaculoasa, asa cum vezi doar in reclame, nu trebuie decat sa o dotezi cu finisaje, accesorii si elemente de ultima generatie, care vor spori latura decorativa a spatiului si iti vor oferi adevarate momente de relaxare. Unul dintre elementele pe care le poti folosi in acest demers este capul de dus tip ploaie.


Putina lume considera ca un simplu cap de dus poate face diferenta intre baie obisnuita si una care te lasa cu gura cascata. Adevarul este ca majoritatea modelelor pe care le intalnim la raioanele de sanitare din magazinele specializate au design asemanator: un furtun din inox cu un capat care se racordeaza la sursa de apa si cu un cap prin care apa iese in jeturi fixat la celalalt capat. Si totusi, daca studiezi cu mai multa atentie piata din acest domeniu vei descoperi ca iti poti dota baia cu un modern cap de dus tip ploaie, pe care il poti vedea ilustrat in imaginile de mai jos.

Un dus fixat pe tavanul din baie

Spre deosebire de modelele mobile pe care le stim si le gasim in majoritatea bailor, dusurile cu efect de ploaie sunt fixe. Acestea se monteaza pe tavan, in interiorul cabinei de dus. In cazul bailor mari, cu cazi stativ, montate la distanta de perete si cu scurgere eficienta prin pardoseala capul de dus fix, cu efect de ploaie poate fi montat pe tavan chiar deasupra cazii. Acelasi lucru este valabil si pentru cazile tip jacuzzi.

Absolut spectaculos arata dusurile fara cadita si chiar fara paravane de sticla, dotate cu astfel de capete de dus. De obicei, acest tip de amenajare se foloseste in baile mari, cu zona de dus amenajata intr-un colt al incaperii. Insa si o baie de mici dimensiuni poate fi dotata cu un efect de ploaie, doar ca pentru a proteja suprafetele din imediata apropiere (vasul de toaleta, lavoarul, oglinda etc) este nevoie de un paravan din sticla care sa nu-i permita apei sa depaseasca perimetrul cabinei de dus.

Forme si dimensiuni

Dusurile tip ploaie variaza ca forma, dimensiune, numar de orificii si pret, desigur. Unele dintre cele mai populare sunt capetele patrate si rotunde, de dimensiuni mari, care asigura o adevarata ploaie de jeturi de apa. Exista insa si capete de dus fixe de dimensiuni mai mici. De regula, acestea se achizitioneaza in grupuri de doua, trei sau chiar patru bucati care se monteaza alaturat astfel incat sa fie pastrat efectul de ploaie. De asemenea, se gasesc si modele cu fixare pe perete, ideale pentru situatiile in care traseul de apa nu poate fi deviat spre tavan.

Iti recomand sa citesti: Cabina de dus – cum alegi un model pentru baia ta.

Cat costa un astfel de dus modern?

Pe piata de la noi, pretul unui cap de dus fix, cu efect de ploaie porneste de la aproximativ 200 lei si urca pana spre 1000 lei sau chiar mai mult. Important de stiut atunci cand iti faci socoteala sa incluzi in buget si o baterie care va actiona elementul montat pe tavan. In acest sens ar trebui sa cauti o baterie incastrata sau ingropata in perete.

Mai poti vedea si: Cabina de dus din caramida de sticla – modele si imagini.

Te invit, in continuare, sa privesti imaginile de mai jos, ca sa-ti poti face o idee despre cum arata capetele de dus tip ploaie despre care ti-am vorbit in articolul de astazi.

Sursa foto: WooHome

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *