Categorii
Intrebari de la cititori

La soba cu serpentina trebuie puffer ca la centrala termica?

As avea cateva intrebari, va rog. Sunt in faza de alegere sistem de incalzire.
1) La sistemul soba cu serpentina trebuie puffer ca la centrala termica?


2) Am auzit ca la centrala termica trebuie generator pentru ca daca se opreste curentul electric poate sa explodeze, este adevarat? La soba cu serpentina trebuie generator?

3) pot sa evacuez gazele arse de la centrala printr-un cos obisnuit de soba sau trebuie neaparat cos inox izolat termic cum vad la cladiri cu centrale termice?

Intrebare de la Doru, pe adresa redactiei: La soba cu serpentina trebuie puffer ca la centrala termica?

3 răspunsuri la “La soba cu serpentina trebuie puffer ca la centrala termica?”

la soba cu serpentina nu trebuie pufer intrucat soba acumuleaza caldura suficienta.Nici la centrala si nici la soba nu se foloseste generator ci un alt agregat numit sursa neintreruptibila sau ups.Ptr evacuarea gazelor poti folosi si un cos din caramida dar numai daca e facut de cineva care se pricepe.Iar faza cu explozia la soba cu serpentina e practic inexistenta intrucat in circuit poti baga un vas de expansiune deschis,

Multumesc mult, Niko.
As dori un sfat de la cunoscatori, ce sa aleg, soba cu serpentina sau centrala?
Care e mai ieftina, care are randament mai bun, la care trebuie facut focul mai rar, care e mai sigura, care se intretine/curata mai rar , care are durata de viata mai mare, etc?
Daca pun centrala, pot pune pufferul in alta incapere sau in pod? (nu m-am gandit de la inceput si holul unde as pune centrala e cam mic)

Dorule daca nu ma crezi vino la mine sa vezi ca sant cunoscator.Intreaga instalatie e facuta de mine.Si merge brici.Apropos sant un el si nu o ea !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *