Categorii
Utile

Proiecte de case sub 100 mp fara etaj si cu garaj

1-proiect casa doar parter suprafata locuibila 80 mp cu garaj


Daca te-ai raporta la un apartament cu 3 camere din blocurile mai vechi ai realiza ca o casa cu suprafata de 80, 90 sau 100 de metri patrati poate fi mai mult decat spatioasa. Iar daca inca te indoiesti de acest lucru, te invit sa studiezi cele 4 proiecte frumoase de case cu garaj de mai jos.

Am asezat proiectele pe care am ales sa ti le prezint astazi in ordinea crescatoare a suprafetei locuibile oferite de fiecare in parte. Cea mai mica dintre cele 4 case ofera o suprafata locuibila de 80,9 mp, iar cea mai mare dintre ele – 99,5 mp. Trasaturile comune ale caselor sunt regimul de inaltime (nu au etaj si nici mansarda) si garajul inclus in proiect.

Casa de 80,9 mp cu doua dormitoare

Imi place acest proiect pentru acuratetea compartimentarii, pentru dimensiunea realista a fiecarei incaperi, dar mai ales pentru livingul si bucataria amenajate in plan deschis si care formeaza impreuna litera L. Personal, consider ca acest tip de imperechere a camerei de zi cu spatiul de gatit este cel mai frumos. Dar asta este o parere pur personala.

Altfel, casa din primul proiect de mai jos, ilustrat in primele trei imagini, contine un hol de intrare de 5,1 mp, urmat de un hol lung de 9,9 mp, din care ajungi in cele doua dormitoare de 13,1 si 11,3 mp, in baia cu suprafata de 5 metri patrati si in zona de zi compusa din livingul de 27,5 mp si bucataria de 7,9 mp in care se afla si o camara cu suprafata de 1,1 mp. Toate aceste spatii insumeaza o suprafata locuibila totala de 80,9 mp. In proiect este inclus si un garaj si o camera tehnica, a caror suprafata insumeaza alti 23,7 metri patrati.

3 dormitoare intr-un proiect cu suprafata locuibila de 81 mp, doar parter

Cel de-al doilea proiect de mai jos, ilustrat in imaginile 4, 5 si 6, are trei dormitoare si doua bai, un living cu bucatarie open space si doua holuri de acces in casa – unul dintre ele legand interiorul casei de garajul si camera tehnica a caror suprafata masoara 28 mp.

In cei 81 metri patrati locuibili exista, asadar, 3 zone de hol cu suprafata totala de 11,5 metri patrati, un living open space cu bucatarie in forma dreptunghiulara a caror suprafata locuibila masoara 30,1 mp, doua bai – cea mare masurand 4,6 si cea mica 2,2 mp – si trei dormitoare: unul de 12,2 mp si celelalte doua de aproximativ 10 mp fiecare. Pentru unii acest proiect poate parea prea inghesuit. Eu insa consider ca acest tip de compartimentare utilizeaza suprafata disponibila extrem de eficient. Intr-o astfel de casa nu exista zone „moarte”, nefolosite, iar asezarea dormitoarelor le ofera locatarilor mai multa intimitate decat o fac alte proiecte.

Alte proiecte reusite, fara etaj gasesti aici: 6 proiecte de case mici, fara etaj, cu 2 sau 3 dormitoare.

Casa de 82,7 mp cu 3 dormitoare si garaj

Spre deosebire de celelalte doua proiecte prezentate anterior, cel ilustrat in imaginile 7, 8 si 9 are camera tehnica situata intre bucatarie si holul de intrare in casa. Intrarea in camera tehnica de doar 2,9 mp se face din bucataria de 7,2 mp partial deschisa spre living. Separat, in partea opusa a constructiei este prevazut un garaj de 23,6 metri patrati.

Iata care sunt celelalte spatii prevazute in proiect: un hol de intrare de 3,6 mp, urmat de unul de 5,8 mp aflat la intersectia celorlalte spatii, dormitoarele de 14,2 mp, 11,2 mp si 10,7 mp si livingul cu suprafata de 21,6 mp cu iesire pe terasa din spatele casei.

Foarte interesante sunt si proiectele despre care am vorbit aici: 4 proiecte de case mici, de 50 mp, pentru familii tinere sau pensionari.

Proiect de casa stil mediteranean cu 3 dormitoare si 3 bai de 99 mp

Ma bucur ca acest proiect este ultimul din lista celor prezentate astazi, pentru ca este unul cu design deosebit, atipic pentru tara noastra. Este vorba despre un proiect modern, in stil mediteranean, cu suprafata locuibila de 99,5 mp in care sunt incluse trei dormitoare, trei bai si alte spatii generoase. Foarte interesanta mi se pare terasa acoperita si prevazuta cu posibilitate de inchidere in perioadele mai reci proiectata intr-un spatiu comun cu garajul. Trebuie mentionat ca nici garajul si nici terasa interioara, daca putem sa-i zicem asa, nu sunt incluse in cei 99,5 metri patrati despre care vorbeam.

Iti recomand sa citesti neaparat si: Afla cum poti alege cel mai bun proiect pentru casa ta.

Daca vei studia schita ilustrata in imaginea cu numarul 12 de mai jos vei descoperi ca acest proiect contine urmatoarele spatii si incaperi: doua holuri de 3,7 si respectiv 6,6 mp, o bucatarie cu suprafata de 8,2 mp deschisa spre livingul de 28,1 mp (ambele avand cate o iesire spre terasa despre care ti-am vorbit mai sus), cele trei bai – cea de 2,8 mp prevazuta cu o cabina de dus, lavoar si wc, cea de 3,7 metri patrati dotata cu cada si cea de 5 mp in care ar putea sa incapa, pe langa cada, si o cabina de dus. Mai exista apoi 3 dormitoare: cel matrimonial cu suprafata de 14,7 mp, situat in apropierea baii mijlocii si prevazut cu iesire intr-o mini terasa intima, si cele doua mai mici de 10,4 si respectiv 10,3 mp. In proiect mai este inclusa si o camera tehnica de 5,9 mp in care se face accesul din garaj.

Iata ce mai poti vedea: Modele proiecte de case doar cu parter si amprenta de 100 mp si Alte modele si planuri noi de case doar cu parter.

Astept sa-mi spui care dintre casele de mai jos iti place si ti se pare mai potrivita stilului tau de viata.

Sursa foto: z500proekty.ru

4 răspunsuri la “Proiecte de case sub 100 mp fara etaj si cu garaj”

Am o intrebare, va rog sa/mi raspundeti daca se poate. Am un contract de partaj voluntar cu dezmembrare, terenul aflandu.se pe str. X, doresc sa construiesc o casa pe terenul care mi s/a cuvenit. Intrebare. am obtinut certificat de urbanism eliberat tot pe adresa de pe str. X, am obtinut nr. postal Y. Intrebarea este pe ce strada trebuie intocmit planul de situatie efectuat de catre topometrist si proiectul. Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *