Categorii
Utile

Proiecte frumoase de case mici cu design modern

1-proiect casa mica 37 mp tip garsoniera vedere frontalaDaca nu ai o familie numeroasa, daca suprafata terenului pe care il detii nu este atat de mare pe cat ti-ai fi dorit sau daca pur si simplu esti in cautarea unui proiect de casa de mici dimensiuni, te invit sa citesti articolul de astazi.


Casele pe care le-am ales pentru materialul de astazi au suprafetele cuprinse intre 37 si 57 metri patrati si sunt atat de frumoase incat imi vine sa le compar cu niste bijuterii. Absolut fiecare dintre proiectele de mai jos poate fi folosit pentru traiul de zi cu zi de catre persoanele singure sau de catre cuplurile fara copii (desi trei dintre ele au chiar si doua dormitoare), dar si in calitate de case de vacanta.

1. O casa de 37,9 mp, ca o garsoniera

Prima casa din lista celor 4 de mai jos este si cea mai mica dintre ele. Aceasta masoara doar 37,9 mp si este compartimentata ca o garsoniera: are o camera de 23,1 mp ce poate fi amenajata astfel incat sa contina o zona de zi, un mic living si un spatiu de dormit, o bucatarie de 6.2 mp deschisa spre camera, o baie de 4,9 mp si doua holuri mici, unul de 1,5 mp si altul – cel de la intrare – de 2,2 mp.

Mi se pare ca este o casuta tare bine structurata si ca are un exterior foarte dragut si cochet, iar prispa de la intrare si terasa din spate o fac minunata si pentru perioadele mai calde ale anului. Cred ca cei care cauta un proiect simplu pentru o mini resedinta de vacanta sau proprietarii de pensiuni care cauta modele de case mici cu care sa-si suplimenteze spatiile de cazare o pot lua in considerare – are suprafata perfecta pentru a caza un cuplu de turisti.

2. Proiect de casa cu 2 dormitoare in doar 53, 4 mp

Si cel de-al doilea proiect pe care il poti vedea in imaginile 4, 5 si 6 de mai jos este unul compact. Spre deosebire de cel despre care am vorbit mai sus, acesta dispune nu doar de o zona de zi compusa din living si bucatarie open space, ci si de doua dormitoare si are o suprafata locuibila mai mare, masurand 53,4 metri patrati.

Iata si dimensiunile fiecarui spatiu in parte, asa cum sunt trecute in planul de compartimentare interioara al proiectului: cele doua holuri care vin unul in continuarea altuia masoara 2,1 mp si 4,5 mp fiecare, mica bucatarie are doar 5,5 mp, dar acest lucru nu este foarte deranjant, fiind deschisa spre livingul de 18,4 mp, baia micuta masoara 3,1 mp, iar cele doua dormitoare au 11,9 si 7,8 metri patrati fiecare.

Mai poti vedea si: 4 proiecte de case mici, cu parter si mansarda.

3. Casa doar parter cu 2 dormitoare si suprafata de 57,6 mp

Ceva mai mare decat proiectul prezentat la punctul anterior si ilustrat in imaginile 7, 8 si 9 ale galeriei foto de mai jos, acest proiect pare sa fie ideal pentru cuplurile tinere sau pentru pensionari si pentru familiile cu un singur copil. Cele doua dormitoare ale casutei de 57,6 mp masoara 11,1 mp si, respectiv, 9,5 mp. Proiectul mai dispune de doua portiuni de hol (3,3 mp cel de la intrare si 5,2 mp cel situat la intersectia tuturor incaperilor), de o baie de 3,7 mp si de un living de 18,6 mp cu iesire spre terasa si cu deschidere spre bucataria de 6,2 mp.

Si acesta, la fel ca celelalte trei proiecte pe care am ales sa ti le prezint in articolul de astazi, mi se pare un proiect simplu, curat si care acopera toate nevoile unei familii formate din cel mult 3 membri, fiind in acelasi timp usor de incalzit si de intretinut.

Iti recomand sa arunci o privire si aici: 6 proiecte de case mici, fara etaj, cu doua sau trei dormitoare.

4. O casa moderna cu etaj, cu amprenta de 50 mp

Iar ultimul proiect dintre cele prezentate astazi mi se pare extraordinar pentru familiile formate din doi sau cel mult trei membri. Acesta ilustreaza o locuinta cu design modern, desfasurata pe doua niveluri (parter si etaj), cu o compartimentare foarte reusita in opinia mea. Singurul minus pe care il are aceasta casuta moderna cu amprenta de doar 50,9 mp este faptul ca are o singura baie si ca aceasta se afla la etajul constructiei. Insa si acest lucru poate fi corectat, daca in locul bucatariei de la parter s-ar amenaja o baie suplimentara, iar bucataria ar fi amenajata in plan deschis cu livingul.

Altfel, casuta, asa cum este schitata in proiectul ilustrat in imaginile 10, 11 si 12, dispune de urmatoarele: un hol de 6,7 mp, o bucatarie deschisa spre living de 4,8 mp si un living de 25,1 mp se afla la parter, iar la etaj se afla o baie de 4,2 mp, un hol de 4,5 mp, un dormitor cu suprafata de 12,7 mp si altul de 13,1 mp. La un simplu calcul, suprafata locuibila totala nu depaseste cu mult 70 metri patrati. Personal, consider ca este o locuinta practica si usor de intretinut, fiind ideala atat in calitate de casa de vacanta, cat si in calitate de resedinta permanenta pentru persoanele care nu sunt dispuse sa ingroape o avere in constructia unei locuinte sau pur si simplu pentru familiile mici, care dispun de o bucata foarte mica de teren.

Alte proiecte compacte si care merita vazute gasesti aici: 4 proiecte de case mici, de 50 mp, pentru familii tinere sau pensionari si aici: Proiect superb al unei case mici, cu mansarda si garaj.

Sursa foto: Archeton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *