Categorii
Intrebari de la cititori

Renovez bucataria. Ce dimensiuni sa aleg pentru blat?

Buna ziua. Doresc sa renovez bucataria. Are lungime 3 m si latime 2 m. In partea stanga pe toata lungimea va veni mobila cu electrocasnicele necesare si as dori sa pun un blat cu mobila sub el si in fata ferestrei pana la nivelul pervazului. E ok? De ce dimensiune sa fie blatul in cazul in care merge pus? Nu vreau sa para inghesuit, iar in partea dreapta va fi locul de luat masa. Multumesc.


Intrebare de la Ari, pe adresa redactiei: Renovez bucataria. Ce dimensiuni sa aleg pentru blat?

4 răspunsuri la “Renovez bucataria. Ce dimensiuni sa aleg pentru blat?”

Buna, Ari!

Blaturile au, in mod normal, dimensiune standard, iar latimea este (daca imi amintesc corect) de 60 cm. Avand in vedere ca cele doua laturi ale mobilierului din bucataria ta vor veni una in prelungirea alteia poti alege ca ambele sa aiba aceeasi latime sau poti alege sa faci blatul corpurilor de sub fereastra mai ingust. Insa trebuie sa intelegi ca un blat mai ingust presupune si ca dulapurile de sub el sa fie mai putin adanci. Totul depinde de nevoile tale: vrei mai mult spatiu de depozitare sau vrei sa pastrezi cat mai mult loc liber in bucatarie?

Ca sa-ti fie mai usor sa iei o decizie, iti recomand sa citesti urmatoarele doua articole in care sunt ilustrate 2 bucatarii bucurestene de cate 6 metri patrati fiecare, dotate cu mobilier pe doua laturi, asa cum inteleg ca iti doresti si tu:

https://www.casadex.ro/2016/05/bucatarie-bucuresteana-de-6-mp-amenajata-practic-si-eficient/

https://www.casadex.ro/2016/01/iata-cum-poti-amenaja-o-bucatarie-mica-si-moderna-de-doar-6-mp/

Sa ai spor la amenajat si decorat!

De obicei sub fereastra e montat caloriferul. Alegerea montarii caloriferului sub fereastra nu este intamplatoare. Caldura degajata de calorifer are in primul rand rolul de a elimina condensul de pe suprafata mai rece a sticlei geamului. Deci, in cazul in care montati acel blat in dreptul ferestrei, e posibil sa aveti geamurile mereu ude pe interior, mai ales ca e bucatarie, unde datorita gatitului sunt e mult mai mult abur. Sfatul meu este, daca tineti totusi sa aveti acolo un blat, sa faceti un decupaj acoperit cu un grilaj de aluminiu deasupra caloriferului. Exista in comert niste grilaje special concepute pentru astfel de situatie.

Buna.multumesc pt raspuns.chiar cu poza bucatariei realizate de dnul Manuel Saliche m-am dus sa dau comanda doar ca eu vreau si masa pt persoane pe peretele din dreapta si de aceea ma gandeam la un blat mai ingust de 45cm.

Da, asa cum spuneam si mai sus, blatul poate fi redus la dimensiunea dorita. Dupa taiere i se aplica un cant si problema este rezolvata. Ma bucur ca opiniile noastre au coincis si iti urez sa te bucuri de noua ta bucatarie!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *