Categorii
Intrebari de la cititori

Usile interioare se monteaza dupa ce pun gresia si parchetul?

Buna ziua. Ma puteti ajuta cu niste informatii, va rog? 1. ce camera se lasa ultima pentru renovare (unii zic ca baia, altii holul)? 2. cand montez usile (interioare si de intrare apartament)? Dupa montajul gresiei si parchetului sau inainte? Va multumesc anticipat!


Intrebare de la Adrian, pe adresa redactiei: Usile interioare se monteaza dupa ce pun gresia si parchetul?

3 răspunsuri la “Usile interioare se monteaza dupa ce pun gresia si parchetul?”

Buna, Adrian!

Personal, cred ca ordinea corecta este sa se monteze intai gresia si faianta si apoi usile de interior. Se poate si invers, daca situatia o cere, insa in acest caz ar trebui sa fie lasat un gol in partea inferioara a usii, gol care sa acopere diferenta de nivel de dupa montarea finisajelor.

Cat despre ordinea in care ar trebui efectuate lucrarile, eu as inclina sa las holul pentru final, cand toate celelalte spatii vor fi finisate, in ideea prevenirii eventualelor accidente care pot duce la deterioarea finisajului aplicat pe pardoseala din hol.

1. Holul > Meseriasul se va retrage cu lucrul catre usa de la intrare si apoi… direct afara :))
2. Intai usile (tinand cont de diferenta de nivel creata de placarea pardoselii cu gresie). Asta deoarece, pentru o mai buna rigidizare, tocul usii trebuie ingropat putin la partea de jos (trebuie fixat in gresia care urmeaza a fi pusa. De la nivelul tocului (care se presupune a fi pus perfect vertical) vei pleca cu randurile de faianta.

draga victoria,
sa mi spui, rogu te, cum vei schimba parchetul care are o durata de viata mai mica decat usile…
solutia propusa de tine e viabila doar daca ai ales aceeasi calitate pentru parchet si usi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *