Categorii
Intrebari de la cititori

Apartament nefinisat, rog reamenajare baie, hol, bucatarie – sfaturi

Referitor la un apartament de 3 camere SU = 68 mp ce trebuie finisat si reamenajat in totalitate, solicit sprijinul dumneavoastra pentru amenajare baie, hol si bucatarie.


Apartamentul are doar geamuri termopan Rehau albe. De restul trebuie sa ma ocup eu: finisaj, usi, parchet, gresie, faianta, corpuri de iluminat, obiecte sanitare, instalatia electrica, termica, sanitara. Usile din lemn as dori sa fie nuc (daca nu e prea inchis?) iar parchetul stejar deschis. M-am gandit ca peretii sa-i varuim cu alb sau crem unt peste tot, sa pun parchet peste tot in afara de baie si balcoane; la baie gresie si faianta.
Dormitorul 1 = 11.90 mp, pentru un pat matrimonial si o servanta pentru TV;
Dormitorul 2 = 10.58 mp, in care nu stiu ce voi face (poate un birou pt calculator – ceva simplu).
Hol = 12.51 mp (in care as dori un dressing in care sa fie inclusa si debaraua in care va fi montata masina de spalat).

Bucataria = 9 mp (inclusiv WC – ce a fost anulat) are forma de L, cu iesire in balconul mare – in care va fi monatat CT; faianta 2-3 randuri intre blat si mobila de sus. Aici as dori o mobila lucioasa parte de jos un rosu bordo iar partea de sus alba-nu stiu daca se combina bine cu parchetul sau trebuie sa schimb culoarea mobilierului; ce masa cu scaune ar merge?
Livingul = 18.2 mp in care voi pune o biblioteca culoare nuc, o canapea extensibila si 2 fotolii imitatie piele culoare galben pai.
Cea mai mare provocare este baia = 4.27 mp. Vreau sa merg pe culori care sa deschida spatiul, fara cada, cu cadita de dus zidita; avem tevile de scurgere l=60 cm si cam incurca. Nu le vreau la fel.
Apartamentul este foarte luminos, In ceea ce priveste culorile nu le vreau inchise.
In final vreau sa va multumesc si astept cu nerabdare ideile dv! Cu drag.

Intrebare de la Maria, pe adresa redactiei:

Un răspuns la “Apartament nefinisat, rog reamenajare baie, hol, bucatarie – sfaturi”

Buna, Maria!

Iti spun de la bun inceput ca nu sunt convinsa ca am inteles chiar toate cerintele tale. Dar iata ce pot spune dupa citirea mesajului tau.

Daca iti place culoarea nuc si o vrei pentru usile de interior, cred ca te-ai gandit bine sa achizitionezi si alte cateva elemente in aceeasi culoare, pentru a le lega vizual de decorul general. Ma refer la mobila din living, desigur si as putea adauga ca daca vei gasi o mobila de baie in nuanta nuc, o poti achizitiona cu incredere. Spun asta deoarece am convingerea ca un dulap nuc in combinatie cu un lavoar alb imacular va arata mai mult decat frumos, iar daca vei alege si finisaje (faianta sau travertin, sa zicem) in nuante deschise, contrastul cu mobila nuc va fi cu atat mai pronuntat si placut.

Sunt intru totul de acord si in privinta culorii peretilor. Hai sa nu zic ca as vota cu alb, dar cu un crem sau iasomie as vota cu siguranta. Aceste nuante transmit caldura, iar tu spuneai ca exact asta iti doresti.

Curajoasa combinatie de culori pentru mobila de bucatarie, nu multi sunt atat de indrazneti. Sunt convinsa ca va arata bine in asociere cu parchetul despre care vorbeai (apropos, te felicit ca nu ai optat pentru un parchet inchis la culoare), dar iti recomand ca faianta dintre cele doua corpuri de dulapuri sa fie alba, in ton cu dulapurile superioare. Masa din bucatarie poate fi in ton cu parchetul sau poate fi alba, iar scaunele pot fi din policarbonat transparent sau sa aiba sezutul alb sau in ton cu fronturile dulapurilor inferioare.

Pentru dormitorul matrimonial – daca vrei ceva deosebit – iti recomand sa cauti un pat cu tablia de la capul patului supradimansionata sau macar sa comanzi una. Culoare mobilierului poate fi intr-i nuanta apropiata de cea a aparchetului sau poate fi crem/alba, caz in care vei descoperi cat de usor este sa accesorizezi cu textile intreaga incapere: asternuturi, draperii, covorasa etc.

Dormitorul mic inteleg ca nu are inca un locatar permanent, motiv pentru care nu stii inca ce destinatie sa-i dai. Il poti transofmra in birou daca chiar ai nevoie de un spatiu de lucru izolat sau il poti lasa liber, in asteptarea momentului revelator, momentului in care vei realiza cat se poate de clar ce anume vrei sa devina camera cu pricina. Insa ca o solutie temporara e ok sa o dotezi cu un birou si cu o canapea extensibila 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *