Categorii
Intrebari de la cititori

Cand ud planseul proaspat turnat, apa trece prin fisuri in camere

Am turnat un planseu in data de 14.06.2017, un B250, armatura cu fier fi 10, calareti, etc, grinzi de fi 12 plus o grinda de 5 m cu fi 16. Betonul adus cu cifa, turnat intr-o zi minunata. Aparut fisuri in placa, iar de a doua zi si celelalte pana acum, la udarea placii am constatat ca apa se infiltreaza prin acele crapaturi si curge in camerele de sub ea.


Cei cu care lucrez au spus ca este normala aparitia fisurilor, betonul lucreaza, dar eu nu cred ca este normal ca din apa de pe placa (udata cu furtunul, sau din ploaie) sa se infiltreze prin placa si cofrag sa curga dedesubt. Cred ca sunt luat de fraier. Cateva sfaturi despre ce as mai putea sa fac? (mentionez ca am dorit o terasa la mansarda, cu garaj sub el, deci venea si un covor bituminos peste). Multumesc anticipat, astept cu interes pararerile dumneavoastra.

Intrebare de la Ciprian, pe adresa redactiei: Cand ud planseul proaspat turnat, apa trece prin fisuri in camere.

5 răspunsuri la “Cand ud planseul proaspat turnat, apa trece prin fisuri in camere”

Pai sigur ca nu este normal !
Inca de a doua zi structura trebuie sa fie atat ferma cat si etansa in structura plafonului .
Dpmdv s a ajuns aici din cauza nevribarii betonului atunci cand s a turnat si a calitatii slabe a amestecului .
Daca cofrarea nu a fost facuta corect s a scurs laptele de ciment si compozitia a ramas inadecvata .
Cred ca o analiza de beton si una a structurii te va lamuri.
Spor in toate

Planseu crapat….. infiltratii…
Multumesc pentru comentariu. Sincer, tocmai la acest lucru m/am gandit cand am vazut peretii interiori patati de laptele de ciment si podeaua de jos plina de material…. Recomand celor care construiesc de acum incolo sa fie atenti la acesti #meseriasi# veniti de prin Italia, Anglia, Israel, etc…. care stiu multe… teorie …. si practica – (minus). Doar vor lucrari, se grabesc sa-ti ia banii….. Bine ca am facut un contract cu ei. Asta e, am patit/o, urmeaza sa pun un covor bituminos, sau ceva de la Mapei? Ce ziceti?

Buna ziua,
Suntem o companie specializată în hidroizolatii, folosim materiale lichide ce se aplică prin pulverizare sau roluire. Pentru detalii vă rugăm să ne contactați la tel:0723656322.

Ma aflu in aceeasi situatie. Este vorba despre placa de peste parter. Intrebarea este, aceste crapaturi afectează rezistența?

Daca sunteti in zona seismica periculoasa (Muntenia, Moldova) spargeti planseul cu grinzi cu tot si returnati planseul. O vizita la santier a unui structurist cu experienta ar fi bine venita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *