Categorii
Proiecte de case inedite

Casa autonoma din Cartea Recordurilor pe care o poti avea si tu intr-o singura zi

1-casa prefabricata autonoma care nu are nevoie de fundatieCei care nu stau bine cu rabdarea pot sa rasufle usurati: a aparut casa care se construieste intr-o singura zi. Este vorba despre PassivDom, inventia arhitectului ucrainean Maksym Gerbut – o casa independenta energetic, cu design modern si care se construieste intr-o singura zi cu ajutorul unei imprimante 3D.


Si asta nu e tot, casuta aceasta minunata se livreaza la cheie. Si cand spun la cheie, nu inseamna ca este finisata interior / exterior, ci are si mobila, electrocasnicele si pana si vesela si micile decoratiuni incluse. Incredibil, nu-i asa?

O casa cu autonomie totala

Cine nu si-ar dori o locuinta care sa nu consume si sa-si produca de una singura toata energia necesara vietii de zi cu zi? Arhitectul Maksym Gerbut de la PassivDom sustine ca el a descoperit-o. Mai bine spus au inventat-o si chiar au reusit sa o inscrie in Cartea Recordurilor la categoria „Cea mai calduroasa casa din lume”. Aceasta casa exista si nu mai este doar un vis, ci o realitate de care ne putem bucura cu totii. Doar ca doritorii trebuie sa stea la rand, intrucat inventatorii acestei minunatii au deja precomenzi de ordinul miilor.

Apa calda, energia electrica pentru functionarea aparatelor electrice si caldura sunt produse in totalitate de panourile solare montate pe acoperisul casei prefabricate. Energia produsa este stocata intr-un set de baterii incluse in echiparea casei, baterii ce asigura o autonomie de pana la 2 saptamani in cazul producerii unor dezastre naturale. Mai mult de atat, a fost luat in considerare si un sistem de racire a aerului, necesar in perioadele calduroase ale anului. Nici apa nu este o problema, casa fiind prevazuta cu un rezervor de apa cu o capacitate de 900 litri ce poate fi alimentat de la un put, un izvor sau un rau, precum si cu tot sistemul de canalizare necesar, adica si cu fosa septica inclusa. Si peste toate acestea, constructia se livreaza si cu un kit Smart Home integrat ce poate fi accesat si controlat de la distanta prin intermediul unui telefon Smart.

Tipuri de proiecte disponibile

In acest moment PassivDom pune la dispozitia clientilor doua proiecte de baza: ModulOne cu suprafata totala de 36 mp si ModulTwo cu suprafata de 72 mp. Practic, cel de-al doilea proiect este format din doua module a cate 36 metri patrati fiecare. Conform informatiilor de pe pagina oficiala a inventatorilor, casele PassivDom au o structura confectionata dintr-un material care este de pana la 6 ori mai dur decat otelul si nu au nevoie de fundatie.

Dupa plasarea comenzii si incheierea contractului, casa comandata de catre beneficiar este construita cu ajutorul unei imprimante 3D si apoi livrata la destinatie la data stabilita de comun acord. Latimea de 4 metri a unui modul il face lesne de transportat pe majoritatea drumurilor publice, astfel incat sa poata fi livrat in locul indicat de catre beneficiar.

Compozitia standard

Fiecare dintre cele doua case poate fi livrata in varianta standard sau in varianta cu autonomie completa. Varianta standard are incluse finisajele interioare si exterioare cu materiale din categoria premium cu rezistenta sporita la UV, toate sistemele necesare (electric, de incalzire, racire, alimentare cu apa, canalizare) pregatite sa fie racordate la utilitati, pompele de caldura care asigura incalzirea si racirea aerului si incalzirea prin pardoseala.

Tot in pachetul standard sunt incluse si mobila si electrocasnicele de bucatarie (plita, cuptor, masina de spalat vase, cuptor cu microunde, cafetiera, precum si un set de vase si accesorii pentru gatit), mobila din camerele existente (pat, masa cu scaune, canapea, dulap pentru haine etc). Baia unei casute standard este si ea complet echipata, fiind dotata cu toate obiectele necesare, un boiler de 200 litri si un sistem de filtrare a apei in 11 trepte si desigur kitul Smart Home prin care proprietarii pot inclusiv sa-si supravegheze de la distanta casa prin intermediul internetului.

Pretul unui modul de 36 mp in varianta standard este de 39.900 Euro, iar cel al modelului ModulTwo, cu suprafata de 72 mp este de 74.900 Euro.

Pachetul autonom

Versiunea mai scumpa a caselor PassivDom are in plus fata de cea standard panouri solare montate pe intreaga suprafata a acoperisului, baterii care pot stoca energia produsa de panourile respective astfel incat casa sa poata rezista fara energie solara pe o perioada de pana la 2 saptamani, un rezervor de apa cu capacitate de 900 litri cu sistem de purificare a apei integrat si o fosa septica.

Pretul unei casute autonome de 36 metri patrati este de 59.900 Euro, iar cel al modelului de 72 metri patrati in varianta autonoma este de 94.900 Euro.

Cei de la PassivDom dau asigurari ca timp de 40 de ani casele produse de ei nu-si vor pierde calitatile termice, oferind si garantie in acest sens, iar pentru toate piesele de mobilier si electrocasnicele incluse in pret ofera o garantie de 5 ani.

Mi se pare ca aceste case sunt prea frumoase ca sa fie adevarate. Daca toate stau exact asa cum promit ucrainenii de la PassivDom, nici macar pretul nu este mare, avand in vedere ca din momentul achizitiei si instalarii pe pozitie aceste constructii minune nu vor mai consuma nici macar un ban in plus.

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre aceste case, contacteaza-i pe producatori in sectiunea de contact a paginii lor oficiale: PassivDom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *