Categorii
Intrebari de la cititori

Cum sa asez mobila in dormitor – 3.7 x 4.0?

Buna ziua. As vrea sa imi asez mobila in dormitor si nu stiu cum. Camera e de 3.70 × 4.00. Usa si ferestra sunt pe partea cea lunga. Vreau ceva mai modern. Vreau pat si dulap separat, televizorul pe perete. Multumesc!


Intrebare de la Catalin, pe adresa redactiei: Cum sa asez mobila in dormitor – 3.7 x 4.0?

4 răspunsuri la “Cum sa asez mobila in dormitor – 3.7 x 4.0?”

Buna, Catalin!

imi este greu sa ma pronunt fara schita dormitorului tau, deoarece conteaza foarte mult unde anume este pozitionata usa: intr-o laterala a peretelui sau in mijlocul acestuia. Este un amanunt important, care poate face diferenta in alegerea pozitiei dulapului din dormitor, dar si a celorlalte elemente. Trimite-ne asadar o schita cu toate cotele si dimensiunile la andrei@casadex.ro 🙂 Noi o vom atasa mai jos, intr-un comentariu si vom reveni cu o sugestie de amenajare pentru tine.

Pai nu stiu sa va fac schita..va dau dimensiunile.. camera este de 3.70m pe 4.00m. Geamul si usa sunt pe partea de 4.00m.. intre usa si perete sunt 40cm usa este de 90 cm, intre usa si geam sunt 80cm geamul este de 1.20m iar de la geam la perete sunt 70 cm.. asta e camera..

Din descrierea ta inteleg ca si usa si fereastra se afla pe acelasi perete al camerei, ceea ce inseamna ca ceilalti 3 pereti sunt plini. Eu as aseza patul pe una dintre laturile scurte ale camerei, cea situata in zona ferestrei, iar pe peretele opus as proiecta un ansamblu de mobilier care sa acopere aproape in intregime peretele (pana in zona de deschidere a usii, in orice caz), din tavan si pana in pardoseala, care sa fie prevazut in zona din mijloc cu un spatiu in care sa poata fi integrat televizorul. Ca sa intelegi mai exact la ce fac referire, te invit sa arunci o privire pe urmatorul articol: https://www.casadex.ro/2016/02/amenajarea-dormitorului-dressinguri-moderne-cu-televizor-incorporat/

O alta optiune ar fi sa proiectezi un dulap cu usi glisante pe peretele opus celui cu usa si fereastra, iar petul si televizorul sa le asezi pe cei doi pereti de 3,7m lungime fiecare, adica fata in fata.

Nu vad o alta solutie de amenajare a dormitorului tau din cauza pozitiei neobisnuite a ferestrei si usii de acces in camera. In mod normal, fereastra si usa si afla pe doi pereti diferiti, ceea ce permite folosirea peretelui cu usa pentru proiectarea unui dulap cu haine sau pentru asezarea patului, de pilda. Ideea este ca daca dulapul cu haine poate fi proiectat in laterala patului (in cazul tau pe peretele opus usii si ferestrei), televizorul trebuie sa se afle musai pe peretele opus patului. Si atunci trebuie sa alegi una dintre cele doua variante propuse mai sus.

In cazul in care o vei alege pe prima, vei avea peretele opus usii si ferestrei complet gol, ceea ce iti permite sa-l decorezi cu un fototapet, cu cateva tablouri sau sa proiectezi pe aproape intreaga lungime a lui un set de dulapuri de inaltimea unei comode, in care sa poti depozita incaltamintea si alte obiecte personale. Pe suprafata de seasupra comodelor poti crea o frumoasa galerie foto cu poze din colectia personala asezate in rame cu design placut, sa strecori printre ele unul, doua ghivece cu orhidee si cateva lumanari decorative.

Sper ca am reusit sa ma fac inteleasa 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *