Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cum se zideste? Cat mortar se pune intre caramizi?


Buna ziua! Am nevoie urgent de ajutorul unui expert in zidarie, zidesc o casa cu caramida simpla 30/24/24, pe meseriasi nu-i pot convinge sa zideasca cu mortar intre caramizi, spun ca nu-i necesar sa puna mortar intre caramizi. Va rog sa-mi spuneti cum este bine de facut. Mentionez ca zona unde locuiesc este cu ierni geroase, va multumesc.


Intrebare de la Pavel, pe adresa redactiei: Cum se zideste? Cat mortar se pune intre caramizi?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Oprescu in iunie 29th, 2017

Nu sunt specialist in constructii, dar din ce am zidit la tara la parinti si din cite am vazut la altii, se pune 2-3 cm de mortar intre caramizi. Pe orizontala, dar si pe verticala caramizii. Si nu se incepe urmatorul rind cu o caramida intreaga (daca pe primul l-ati inceput cu o caramida intreaga), ci cu o jumatate de caramida. Ca sa mariti rezistenta zidului (sa se intercaleze caramizile). Si zidul sa fie la boloboc pe orizontala, dar si pe verticala (ca iese casa strimba).
Si parerea mea, schimbati „meseriasii”! Asa narozie mare, n-am auzit de cind m-am nascut!

Artigiano Marmo in iunie 29th, 2017

Buna ziua.Daca folositi o cărămidă simpla asa cum a ti precizat ,zidirea trebuie executată cu mortar.Cel mai important este sa nu lucrați cu amatori.Angajați în diriginte de santier care sa supravegheze modul de lucru fiecarei operații.SC.ARTIGIANO MARMO SRL executa constr.civile si industr.la cheie.Mob. 0733355213 e mail artigianoconstruct@gmail.com.O zi buna.

Stefan 51 in iunie 29th, 2017

buna seara
obigatoriu cu mortar intre caramizi nu de 3cm, pina la 1cm, am avut aceiasi problema anul trecut „zidarul”habar nu avea cum sa zideste un zid de caramida simpla, l-am zburat

Constructor in iulie 2nd, 2017

Problema e …mana de lucru ieftină și normal de proasta calitate ,,acei meseriași ,,daca e așa cum spuneți,,n au ce căuta antr o lucrare,(normal mortar se pune sub cărămidă și antre)

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii