Categorii
Intrebari de la cititori

In proiectul de rezistenta nu au fost trecuti niste stalpi de sustinere

Va rog, astept un raspuns sau o solutie la urmatiarea situatie: construiesc o casa la care in proiectul de arhitectura si cel de rezistenta nu au fost trecuti niste stalpi care sa sustina grinda pentru acoperis (casa p +1E mansardat cu placa planseu din beton). Solutia arhitectului a fost sa puna stalpii respectivi din grinzile de la etaj. Peste placa in dreptul acestor stalpi va fi un zid de 20 cm caramida porotherm. Va sustine placa si grinzile aceasta greutate? PS. stalpii si grinzile (5.5 m lungime grinda) din 8 bare de 16 si placa de 13 cm cu 2 randuri de fier inferior 8 si 10 superior 8 si 14.


Intrebare de la Emilian, pe adresa redactiei: In proiectul de rezistenta nu au fost trecuti niste stalpi de sustinere.

3 răspunsuri la “In proiectul de rezistenta nu au fost trecuti niste stalpi de sustinere”

Buna ziua,
Daca proiectul nu este verificat de un verificator atestat, aveti obligatia sa va adresati unui verificator de proiecte si discutati cu dansul si problema dvs. Daca insa proiectul este verificat de un verificator atestat atunci va adresati unui expert in constructii, care va lamuri situatia. Nici un specialist nu va poate da o solutie numai din informatiile transmise aici.
Solutia cu stalpi amplasati pe grinzi este nerecomandata dar nu interzisa. Daca inginerul proiectant si-a facut corect toate calculele atunci nu ar trebui sa fie probleme. Daca mai doriti alte informatii ma puteti contacta la telefon 0748217654, ing. Petrescu Vasilica

Buna ziua domnule Emilian,
Dupa cate stiu si cunosc, arhitectii nu fac nimic la un proiect, fara avizul unui specialist, inginer de specialitate in constructii, deci cred ca solutia dansului e corecta, dar …pentru linistea dumneavoastra sufleteasca , puteti plati suplimentar un alt specialist de structura , sa va confirme daca e bine sau nu ceea ce se va face.
Cu respect,
Mihai Lazar

A fost verificat si a spus ca nu este ok.Am fost la.mai multi arhitecti si paterile sint impartite.Dupa o polemica cu arhitecta proiectilui ,momentan se ocupa fratele dansei,tot arhitect,care venise cu solutia unor popi de 3 .5m,dar a revenit la vechiul proiect din zid din caramida.Multumesc pt raspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *