Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare Descurca-te singur

Modele de fantani arteziene DIY din lemn pentru o gradina racoroasa

1-modele de fantani arteziene din lemn cu design rustic pentru gradinaIn zilele caniculare gandul la o evadare pe malul unui iaz sau pe malul marii apare constant in mintea mea ca o salvare. Insa cum nu putem evada de fiecare data cand simtim nevoia, putem sa ne asiguram o sursa de racorire construind o fantana arteziana DIY din bucati de lemn. Rustic, frumos si de mare efect pentru orice curte sau gradina.


Apa curgatoare are efect de relaxare si calmare, fiind folosita de multi psihologi chiar in timpul sedintelor de psihoterapie sub forma micilor fantini arteziene sau cascadelor decorative de interior. Chiar si o curte mica va arata cu totul altfel dupa ce o vei inzestra cu un astfel de element pe care il poti confectiona cu propriile tale maini intr-o zi libera.

Materia prima

Pe langa elementele sau partile care te vor ajuta sa compui partea decorativa a micii tale fantani arteziene o sa ai nevoie de o sursa de alimentare cu apa si de un sistem dotat cu o pompa de recirculare a apei. Un astfel de sistem poate fi gasit in majoritatea magazinelor de bircolaj sau in cele de acvaristica. Tot dintr-un magazin de bricolaj ar trebui sa achizitionezi si o folie PVC special conceputa pentru amenajarea iazurilor si helesteelor decorative. Vei mai avea nevoie si de o roaba sau doua de pietris (cantitatea necesara este in directa legatura cu suprafata pe care urmeaza sa o amenajezi.

Apoi, creioneaza-ti o schita cu designul viitoarei tale fantani si astfel iti vei putea face o idee despre numarul si aspectul bucatilor de lemn si a eventualelor vase ceramice pe care trebuie sa le pregatesti pentru a masca pompa de recirculare a apei si pentru a construi fantana propriu-zisa. Nu uita sa incluzi in proiect si niste plante decorative si flori perene pe care sa le plantezi in apropierea fantanii, astfel incat sa o ajuti sa se integreze cat mai armonios si firesc in peisajul gradinii tale.

Pasi de urmat

Incepe prin a stabili locul in care vei construi si monta fantana arteziana. Curata-l de buruieni si niveleaza-l astfel incat sa obtii o suprafata curata si plana, iar apoi asterne bucata de folie PVC deasupra si dedesubtul careia vei incepe sa montezi, pe rand, sistemul de recirculare a apei, pietrisul si bucatile de lemn care sa mascheze pompa de recirculare. Pentru mai multa stabilitate poti monta la baza fantanii DIY unul sau doi busteni din lemn, urmand sa completezi constructia cu felii de trunchi de copac, bucati de lemn si vase ceramice sau din ciment solide. Bucatile de lemn ar fi bine sa fie tratate in prealabil cu lacuri speciale, impermeabilizante, care sa previna deterioarea rapida a lemnului. Gasesti aceste solutii in magazinele de bricolaj.

Iti recomand sa citesti neaparat si: 10 tendinte in amenajarea curtii si gradinii pentru anul 2017.

Nu uita sa plantezi de jur imprejurul noii tale fantani cativa arbusti ornamentali sau cateva plante si flori perene si eventual, daca vrei sa o faci vizibila si pe timp de noapte, sa incluzi in decorul compus si cateva surse de iluminat cu alimentare solara.

Dupa cum vezi, nu este greu deloc sa duci la bun sfarsit acest proiect DIY si sa-ti construiesti o fantana sau o mini cascada decorativa langa care sa te poti racori si relaxa pe intreaga durata a verii.

Sursa foto: FabArtDIY.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *