Categorii
Intrebari de la cititori

Rog ajutor decorare mansarda, mobilier, culori

Buna ziua, am tot citit pe net articolele dumneavoastra si vreau sa ma ajutati si pe mine in decorarea unei mansarde de 60 mp.


– dormitor 18 mp;
– living + bucatarie open speace 32 mp;
– baie 10 mp;
Acum sunt la faza de plasa, glet. Atasat va trimit cateva fotografii, sper sa va dati seama de ceva.
Vreau sa precizez ca mansarda este intr-o apa, 3mt pe fata si 1.85mt pe spate. Nu stiu ce culori sa aleg, ce mobilier sa comand, ce pata de culoare sa dau etc. Multumesc!

Intrebare de la Marius, pe adresa redactiei: Rog ajutor decorare mansarda, mobilier, culori.

Un răspuns la “Rog ajutor decorare mansarda, mobilier, culori”

Buna, Marius!

M-as bucura sa te pot ajuta in luarea deciziilor de amenajare si decorare a mansardei tale, insa imi este greu sa o fac fara sa-ti cunosc gusturile in materie de culoare si fara sa stiu ce asteptari ai de la decorul pe care urmeaza sa-l creezi, ce stil de amenajare vrei sa abordezi.

Ce pot sa spun cu certitudine si convingere este ca eu as alege sa decorez toate spatiile situate in mansarda respective in aceeasi paleta de culori. Spre exemplu, as merge pe finisaje neutre (crem, bej, ivoire, gri etc), care ar avea misiunea de a aduce mai multa lumina decorului, atat in baie, cat si in zona de living si bucatarie. Si as alege si una sau doua culori de accent pe care sa le folosesc, la fel, in toate cele trei spatii. De pilda, o baza neutra poate fi asortata cu o multime de culori. Daca ar fi casa mea, as merge pe tonuri neutre la pereti – un crem ceva mai pronuntat, sa zicem – as alege o pardoseala ce imita dusumeaua din lemn intr-o nuanta calda si deschisa de stejar, as combina piese de mobilier ivoire cu unele cu aspect de lemn si as asezona totul cu textile si decoratiuni verde olive (culoarea uleiului de masline) si un roz pudrat.

As mai adauga si ca, in opinia mea, baia este foarte mare, ceea ce ma face sa te intreb daca n-ai putea sa o micsorezi la jumatate, iar spatiul pe care il vei elibera in acest fel sa-l folosesti in alt scop, cum ar fi pentru constructia unui dressing, sa zicem. Nu uita ca nimanui nu-i place sa faca baie intr-o camera rece, ori baile mari sunt reci, mai greu de incalzit si de curatat. Sper sa te gandesti la acest lucru acum, inainte sa treci la etapa finisajelor propriu-zise 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *