Categorii
Casa pas cu pas

4 proiecte de case de vacanta de aproximativ 50 mp

1-proiect casa vacanta mica de 37 mp tip garsonieraDaca ai o bucata de teren undeva la tara sau chiar la mare sau la munte, probabil ca visezi sa construiesti pe el si o casuta de vacanta intr-o buna zi, sa ai unde sa-ti tragi sufletul la fiecare sfarsit de saptamana sau chiar si in concediile de peste an. Daca asa stau lucrurile, cu siguranta te bucuri de fiecare proiect interesant care iti iese in cale.


Pentru a-ti usura cel putin munca de documentare ti-am pregatit pentru astazi 4 proiecte de casute mici, cu suprafete cuprinse intre 37 si 57 metri patrati, numai bune pentru a fi ridicate pe un teren dintr-o zona frumoasa, in care sa-ti petreci vacantele. Numitorul comun al celor patru proiecte este faptul ca toate sunt compuse doar din parter.

Proiect de casuta tip garsoniera, de 37,4 mp

Cel mai mic dintre proiectele din selectia de astazi masoara o suprafata utila de doar 37,4 mp, ceea ce inseamna ca este usor de transpus in realitate, cu cheltuieli minime. Casuta ilustrata in primele doua imagini de mai jos este compusa dintr-un vestibul dublu cu suprafata totala de 3,7 mp, o baie de 4,1 mp, o bucatarie open space de 6,2 mp si o camera de 23,1 mp care are atat functie de camera de zi sau living, cat si functie de dining si dormitor. Din schita care ilustreaza compartimentarea interioara a casutei se poate vedea ca livingul are iesire si spre o mica terasa proiectata in spatele constructiei.

Un astfel de proiect este ideal pentru cuplurile tinere, fara copii, dar mai ales pentru un cuplu de pensionari in planurile carora nu mai intra extinderea familiei. Insa pentru a face cat mai confortabila o casuta atat de mica, este bine sa se aleaga un mobilier rabatabil sau transformabil pentru camera, astfel incat pe timpul zilei incaperea sa poata functiona ca un living open space, iar noaptea, dupa deschiderea patului rabatat la perete, acelasi spatiu sa capete functie de dormitor. In varianta mai ieftina se poate obtine acelasi efect cu ajutorul unei canapele extensibile.

Casa de vacanta cu 1 dormitor

Cel de-al doilea proiect de mai jos are suprafata utila de 46,3 mp si este prevazuta cu un living si o bucatarie open space cu suprafata totala de 23,8 mp, cu un dormitor de 11,8 mp, o baie de 4,4 mp, un vestibul si un hol ce insumeaza 6,4 mp si o camera tehnica de 3,6 mp.

Acest proiect este minunat nu doar pentru familiile formate din doi membri, ci poate fi folosit in calitate de casa de vacanata chiar si de catre familiile cu unul sau doi copii. Sa nu uitam ca vorbim despre locuinte sezoniere, in care proprietarii isi petrec doar vacantele si zilele libere, cand oricum aleg sa stea cat mai mult afara, in aer liber. Avantajul acestui proiect, in opinia mea, il constituie camera tehnica in care poate fi montata o centrala sau care poate fi folosita in calitate de spatiu de depozitare sau magazie.

Te invit sa vezi si: Proiecte frumoase de case mici cu design modern.

Proiect de casa de 53,4 mp cu 2 dormitoare

Pentru familiile numeroase sau pentru cei care isi doresc mai mult decat o casa de vacanta cu un singur dormitor proiectul ilustrat in imaginile 5 si 6 ale galeriei foto de mai jos poate constitui alegerea ideala. Acest lucru se datoreaza faptului ca in suprafata de doar 53,4 mp arhitectii au reusit sa inglobeze o zona de zi formata din living si bucatarie amenajate in plan deschis, cu suprafata totala de 23,9 mp, o baie de 3,2 mp, un vestibul de 2,1 mp, un hol de 4,5 mp si doua dormitoare: unul matrimonial, cu suprafata de 11,9 si unul mic de doar 7,8 mp.

Din nou, tin sa amintesc ca suprafata restransa a camerelor nu trebuie sa te sperie. E bine sa ai in vedere ca atunci cand vorbim despre o casa de vacanta, vizitata doar ocazional, spatiile ample nu-si au utilitatea. Intretinerea acestora costa, la fel si finisarea si amenajarea.

Iti recomand sa vezi si: Proiect superb al unei case mici cu mansarda si garaj.

Casuta de vacanta cu doua dormitoare si suprafata de 57,6 mp

Cel mai spatios dintre proiectele alese pentru articolul de astazi este cel ilustrat in imaginile 7 si 8 de mai jos. La fel ca proiectul precedent si acesta dispune de doua dormitoare, de 11,1 si 9,5 mp fiecare, insa suprafata utila totala este mai mare cu 4 metri patrati.

Mai poti citi si: 4 proiecte de case mici, de 50 mp, pentru familii tinere sau pensionari.

Pe langa cele doua dormitoare casa mai are o bucatarie de 6,2 mp, un living 18,96 mp, o baie de 3,7, un vestibul de 3,3 mp si un hol de 5,2 mp. Realist vorbind, acest proiect poate fi folosit si in calitate de resedinta permanenta pentru o familie formata din trei membri, cu conditia sa nu fie nevoie si de o incapere separata pentru centrala termica.

Sursa foto: Archeton.ru

4 răspunsuri la “4 proiecte de case de vacanta de aproximativ 50 mp”

buna seara,
referitor la casuta mica de 37 mp stie cineva cat ar costa?
ma intereseaza o firma care sa faca din lemn o astfel de casa,susupendata pe piloni pt locuita permanenta;
multumesc pt raspuns

Buna seara, pentru proiectul de casa de 53,4 mp cu 2 dormitoare, un pret va rog. Ma intereseaza sa fie din bca / caramida cu fundatie din beton.

buna ziua , pt proiectul de 53.4 mp cu 2 dormitoare ce pret aveti si cum procedez ca sunt interesat de acest proiect?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *