Adeziv cu plasa de fibra in loc de tencuiala clasica? :: CasaDex – case, constructii, amenajari, decoratiuni


Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Adeziv cu plasa de fibra in loc de tencuiala clasica?


Salut. Am si eu nevoie de o informatie. Am o casa construita din caramida si vreau sa o tencuiesc. Cativa mesteri care au vazut casa m-au sfatuit sa dau adeziv cu plasa de fibra in loc de clasica tencuiala. Tin sa mentionez ca zidaria este foarte foarte dreapta. Ce parere aveti?


Intrebare de la Ciprian, pe adresa redactiei: Adeziv cu plasa de fibra in loc de tencuiala clasica?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Vali in iulie 13th, 2017

In aceeasi dilema am fost si eu. Am o casa la rosu cu pereti din caramida foarte drepti. ca sa vezi grosimea tencuielii ar trebui sa ai un dreptar de lung sa vezi cat ai nevoie ca sa aduci la drept. Poate in unele zone stalpul a iesit un pic in interior 7mm daca a iesit te-a incurcat
Eu am luat profile tencuiala de 1cm si m-am apucat sa o tencuiesc singur. Mesterul care mi-a construit casa a venit si mi-a dat sprit.
Dupa primii 10mp tencuiti pot spune asa: cu profile puse la distanta de 1.5m si un dreptar de 2m faci treaba. Cel mai complicat este de a pune profilele in linie. Nu a fost nevoie de aruncat mult cu mistria. Eu am pus (apasat) tencuiala cu gletiera si tine. Am retusat cu mistria aruncand putin mortar in zonele adancite.
Urmatorul perete il voi face cu stalpi facuti din tencuiala avand in spatele lor plasa. Si continuand cu plasa de sus pana jos intre stalpi. Plasa ajuta mult sa nu iti pice tencuiala daca stratul este peste 1cm grosime si materialul prea moale. Este recomandata pentru peretii care au risc de crapare. Nu este cazul la mine probabil nici la tine.
Recomand sa faci neaparat stalpisori de tencuiala (sau profile 1cm minim) ca sa fie drept.. altfel iese in valuri

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii