Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Canapeaua in forma de U in amenajarea livingurilor moderne

1-amenajare living modern cu canapea in forma literei UTitlul articolului iti spune cat se poate de clar ce subiect am decis sa abordez astazi. Si acum sa-ti explic si de ce. Datorita aparaturii audio-video din ce in ce mai performanta care se gaseste pe piata de profil, tot mai multa lume alege sa-si transforme livingul intr-un veritabil home cinema, ceea ce presupune achizitionarea unor canapele mai incapatoare si mai confortabile, asa cum se pare ca sunt cele in forma de U, adica cele desfasurate pe 3 laturi.


Daca ai un living cu suprafata peste media celor obisnuite si vrei sa-i asiguri un look proaspat, conform ultimelor tendinte in domeniul amenajarilor interioare, schimba vechiul coltar cu o canapea in forma literei U. Iata de ce vei beneficia de pe urma acestei decizii:

Dublul avantajelor oferite de un coltar

Cei care aleg sa-si doteze livingul cu un coltar o fac nu doar din considerente estetice – in mod cert, coltarele se numara printre cele mai populare piese de mobilier ale decorurilor moderne – ci si pentru a obtine cat mai multe locuri in fata televizorului si a masutei de cafea.

Ei bine, o canapea in forma de U iti va oferi dublul sau aproape dublul locurilor oferite de o canapea in forma literei L. Practic, fara sa o extinzi, pe aceasta piesa pot dormi pana la trei persoane simultan – cate una pe fiecare dintre cele trei laturi. Si acum imagineaza-ti cate persoane ar putea dormi pe o canapea in forma literei U extinsa 🙂

Cum poate fi integrata o mobila de aceasta forma in amenajarea livingului?

E posibil sa te intrebi deja cum ar trebui sa procedezi si ce ar trebui sa faci pentru a integra cu succes (din punct de vedere estetic, desigur) o astfel de mobila in livingul casei tale. Prima conditie este ca incaperea sa aiba o suprafata mai generoasa decat cea a camerelor de zi ale apartamentelor din blocurile vechi din tara noastra. Apoi, trebuie sa stabilesti daca vrei sa asezi canapeaua intr-o extremitate a camerei sau sa o apropii de centrul acesteia. In aceasta din urma situatie trebuie sa te asiguri ca pozitia canapelei nu va periclita traficul din incapere sau, altfel spus, iti va permite sa circuli nestingherit pe langa ea in ambele capete ale incaperii.

Daca livingul tau este lung si mai mult ingust poti alege oricare dintre cele doua variante de asezare descrise mai sus. Asigura-te insa ca niciuna dintre laturile canapelei nu blocheaza vreo usa. Iar daca vei aseza canapeaua cu spatele lipit de un perete, e bine sa nu lasi peretele respectiv gol, ci sa incerci sa-l decorezi cu ajutorul unor tablouri si, eventual, cu doua aplice frumoase, in ton cu lustra sau celelalte surse de iluminat prezente in decor.

Iti recomand sa citesti si: Amenajarea spatiilor lungi si inguste – reguli si idei practice.

Sursa foto: Apartment Therapy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *