Categorii
Intrebari de la cititori

Cum aleg patutul pentru bebelus? Tarc sau din lemn?

Buna ziua tututor! Luna viitoare urmeaza sa nasc asa ca e momentul sa cumparam un patut pentru bebelus. Pentru ca sunt la prima sarcina nu prea stiu ce anume sa caut, ce patut este mai bun, din ce material ar trebui sa fie confectionat.


Am vazut pe forumuri ca unele mamici prefera modelele tip tarc, cu laterale din panza, iar altele considera ca cele din lemn sau pal sunt mult mai practice. Sunt foarte confuza, vreau sa ma asigur ca vom cumpara un patut bun, care sa nu puna in pericol sanatatea bebelusului si care sa fie in acelasi timp frumos si practic. Sper ca ma puteti ajuta cu pareri, idei si sfaturi. Bebelusul pe care il asteptam este baietel.

Intrebare de la Janine, pe adresa redactiei: Cum aleg patutul pentru bebelus? Tarc sau din lemn?

2 răspunsuri la “Cum aleg patutul pentru bebelus? Tarc sau din lemn?”

Sfatul meu este sa nu cumperi nici tarc textile ca nu se poate spala usor daca stai la bloc si nici patut din pal pentru bebelusul tau. Astea din pal pot avea tot felul de chimicale, mai ales daca sunt mai ieftine, asa. Cele mai sanatoase sunt patuturile din lemn pentru bebelusi, dar e important sa ceri un certificat care sa te asigure ca in vopseaua folosita la vopsirea lui nu sunt substante toxice, adica sa se incadreze in normele si standardele UE.

Nastere usoara si multa sanatate bebelusului si mamicii lui!

Da…aşa am gândit şi eu, exact ca şi Mariana. Am un băiețel de 9 luni căruia i-am luat pătuț din lemn cu certificat pentru materiale şi vopsea. Problema e că din momentul în care micuțul se întoarcea singur în pat (în jur de 7 luni) se aşeza pe latura scurtă să doarmă. Se împingea să încapă de-a latul, plângea şi nu mai adoarmea. Oricât l-am întors şi l-am aşezat în poziție corectă sfârşeam noaptea prin a-l lua lângă mine în pat…Aşa că am cumpărat pătuț textil şi problema s-a rezolvat. El doarme tot de-a latul pătuțului, dar nu se mai poate împinge de lateralele lui.
Sănătate multă şi naştere uşoară !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *