Categorii
Intrebari de la cititori

Informatii despre termoseminee si cum functioneaza?

Buna seara! Am inceput sa renovez casuta parinteasca si ma bate gandul sa renunt de tot la sobele vechi care nu mai functioneaza chiar perfect si ocupa mult spatiu. In schimb ma tenteaza ideea unui termosemineu despre care am inteles ca poate incalzi si apa menajera si functioneaza ca o mini centrala termica pe lemne, adica duce apa in calorifere.


Va rog respectuos sa ma ajutati cu mai multe informatii despre termoseminee, care sunt mai bune si la ce anume ar trebui sa fim atenti cand vom cumpara unul. Si inca ceva, stiti cumva daca poate functiona si fara calorifere, adica doar ca un simplu godin sau sobita?

Intrebare de la Nae, pe adresa redactiei: Informatii despre termoseminee si cum functioneaza?

3 răspunsuri la “Informatii despre termoseminee si cum functioneaza?”

Salut!

Am vazut asa ceva la munte, intr-o cabana pe care am inchiriat-o de un revelion acum cativa ani. Nu ma prea pricep eu la instalatii termice, dar din cate am putut sa-mi dau seama acest termosemineu este un fel de soba sau godin daca vrei care poate furniza agent termic in calorifere si apa calda menajera datorita unei pompe din dotare. Parerea mea este ca termosemineul asigura un un sistem de incalzire avantajos pentru casele mici unde nu este loc pentru un cazan mare, dar am inteles ca pentru randament maxim e bine sa se achizitioneze si un puffer. Imi amintesc ca m-a surprins sistemul de incalzire vazut acolo si trebuie sa recunosc ca e tare placut sa vezi flacarile prin geamul termosemineului. Din acest punct de vedere nu se compara cu o centrala termica pe lemne, e mult mai romantic si, parerea mea, este mai usor de manevrat de cei care nu au avut tangente cu sisteme mai complicate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *