Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Lavoare de colt in amenajarea bailor moderne

1-lavoar de colt suspendat pe consola perete baieDaca ai o baie mult prea ingusta sau pur si simplu cauti o modalitate inedita de configurare a interiorului acesteia si de asezare a obiectelor sanitare si pieselor de mobilier, ai putea lua in calcul ideea montarii in colt a lavoarului.


Te invit sa incerci sa-ti amintesti cate bai cu lavoarul asezat in colt ai vazut pana acum? Eu pot sa enumar doar cateva si aproape toate pe care mi le amintesc erau in spatii publice: restaurante, cafenele, baruri etc, cu exceptia uneia singure, care apartinea unui apartament cochet, proprietarii facand aceasta alegere de nevoie, pentru a optimiza la maximum spatiul din mica lor baie. Cred, asadar, ca subiectul articolului de astazi reprezinta o solutie de amenajare atipica si care merita luata in considerare.

Principalele avantaje

Puterea de convingere a unei solutii de design consta in avantajele pe care aceasta le prezinta. Asa ca hai sa vedem care sunt principalele doua avantaje si beneficii pe care le vei obtine alegand sa montezi lavoarul intr-unul dintre colturile baii:

– Intr-o baie foarte mica, lavoarul asezat in coltul incaperii va duce la degajarea spatiului, astfel incat sa il poti utiliza pentru alte obiecte sanitare, pentru montarea masinii de spalat sau pentru o piesa suplimentara de mobilier. Cu toate acestea, un lavoar montat in colt poate completa de minune si decorul unei bai mai spatioase.

– Aspectul inedit pe care il confera lavoarul montat in colt este, fara indoiala, motivul care ii convinge pe multi designeri sa adopte aceasta solutie de amenajare si configurare a baii.

Iti recomand sa citesti si: 20 bai mici cu decor modern amenajate ergonomic.

Tipuri de lavoare de colt

Daca iti surade aceasta idee pentru baia ta, e bine sa stii ce variante si modele de lavoare se preteaza pentru a fi montate in colt:

– Lavoarele de colt, a caror forma prezinta doua laturi drepte dispuse in unghi de 90 grade, concepute special pentru montarea in coltul baii. Unele dintre acestea se vand direct cu masca, iar altele sunt prevazute cu picior de sustinere sau cu o consola.

– Lavoarele rotunde din sticla, ceramica sau piatra. Acestea pot fi montate atat in varianta clasica, cat si intr-unul dintre colturile salii de baie. Asa cum vei vedea in cateva dintre imaginile de mai jos, lavoarele rotunde au nevoie de un blat de sustinere. Pentru obtinerea unui spatiu de depozitare blatul poate fi inlocuit cu un dulap tip masca.

– Lavoarele de forma dreptunghiulara sau patrata. Unghiurile drepte ce se formeaza la imbinarea laturilor acestor obiecte sanitare permit montarea usoara a acestora in oricare dintre colturile unei bai.

– Lavoarele patrate sau dreptunghiulare integrate in masca. Aceste modele se preteaza mai degraba in amenajarea bailor spatioase, intrucat dulapul / masca in care sunt integrate este mai voluminos. Vorbim despre dulapuri cu 5 laturi.

Te mai poti inspira si de aici: Bai mici si moderne – idei de amenajare si decorare in imagini.

Oglinda din zona unui lavoar de colt

Atunci cand lavoarul este aliniat la perete, oglinda se monteaza direct pe perete, chiar deasupra vasului. Insa cand acelasi obiect sanitar este montat pe colt poate aparea intrebarea: unde si cum montam oglinda? Iar raspunsul este simplu: pentru simetrie, ideal este sa se monteze doua oglinzi, pe ambele laturi ale coltului in care este montat lavoarul. Daca nu tii neaparat la ideea de simetrie vizuala, poti monta oglinda pe doar una dintre cele doua laturi. Exista insa si dulapuri speciale de colt, prevazute cu oglinda si spatii de depozitare, dar se gasesc ceva mai greu si costa desigur mai mult decat doua oglinzi identice.

Sursa foto: DomFront

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *