Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Modele de dulapuri si dressinguri incapatoare si moderne

1-model dressing cu doua laturi si fronturi placate cu oglinzi amenajare dormitorNe place sau nu ca ocupa prea mult spatiu, cu totii avem nevoie de cel putin un dulap, un sifonier sau un dressing in care sa ne pastram si sa ne organizam hainele, incaltamintea si alte obiecte. Prin urmare, nu ne ramane decat sa alegem modelul potrivit decorului si nevoilor noastre si sa ne bucuram de achizitie.


Este adevarat insa ca dimensiunea acestui element de mobilier poate varia in functie de spatiul de care dispunem, de bugetul pe care suntem dispusi sa-l alocam pentru proiectarea si achizitionarea lui, precum si de incaperea in care il vom integra. Adevarul este ca situatia ne obliga adesea sa cautam modele de dressinguri sau dulapuri care sa poata fi integrate chiar si in decorul unor spatii precum livingul sau holul si nu doar in dormitoare, asa cum ne-am dori. Asa ca te invit sa faci cunostinta cu cateva variante de dulapuri pentru haine, in speranta ca vei gasi cel putin una potrivita nevoilor si dorintelor tale.

Dulpul din dormitor

Cel mai potrivit loc pentru proiectarea si montarea unui dulap de haine sau a unui dressing este fara indoiala dormitorul. Deoarece folosesti aceasta incapere doar pe timpul nopti sau in clipele in care vrei sa te odihnesti putin, nu ai nevoie de prea mult spatiu de miscare. Plus ca este comod sa ai la indemana hainele si obiectele personale asezate ordonat intr-un dulap compartimentat ergonomic.

Forma, dimensiunea si culoarea dulapului trebuie stabilita in functie de spatiul pe care vrei sa i-l aloci, de volumul hainelor si obiectelor pe care ai nevoie sa le depozitezi in interiorul lui, de paleta cromatica a decorului si de culoarea si designul celorlalte elemente de mobilier existente. In functie de forma si suprafata dormitorului, o astfel de constructie poate ocupa un intreg perete sau se poate desfasura de-a lungul a doi pereti adiacenti si se poate inalta pana in tavan, in acest fel castigand si mai mult spatiu de depozitare. Daca ai un dormitor mic ar fi indicat sa dotezi corpurile proiectate cu usi glisante, care nu vor ocupa loc in momentul deschiderii. Pentru un plus de lumina si pentru crearea iluziei de spatiu poti placa fronturile usilor glisante cu oglinzi.

Iti recomand sa citesti si: Ai un dormitor mic? Iata cum trebuie sa-l amenajezi.

Iar daca ai un dormitor spatios, poti merge pana intr-acolo incat sa proiectezi un intreg dressing intr-unul dintre coltuile incaperii, astfel incat sa formezi o alta mica incapere separata dedicata in totalitate obiectelor vestimentare. In cazul in care camera este mare, dar are o forma dreptunghiulara, poti face acelasi lucru, amenajand un dressing intr-una dintre extremitatile incaperii, asa cum poti vedea in urmatorul articol: Dormitoare lungi si inguste – dressingul din spatele peretelui de la capul patului.

Depozitarea hainelor in living

Daca ai un apartament mic sau locuiesti intr-o garsoniera probabil ca problema insuficientei spatiilor de depozitare iti este dureros de familiara. In locuintele si spatiile mici in general fiecare centimetru patrat este extrem de important, asa ca este esential sa stii sa-l valorifici la maximum daca vrei sa obtii o amenajare placuta si care sa-ti confere confort. Si pentru ca proiectarea si montarea dulapului cu haine in livingul micului apartament sau in singura camera a garsonierei sa nu se transforme intr-un dezastru, e bine sa calculezi atent suprafata pe care poti sa i-o aloci viitorului spatiu de depozitare.

Citeste si: 15 modele de dressing. Imagini.

La fel de important este si designul constructiei. Acesta trebuie sa sara cat mai putin in ochi si sa creeze iluzia ca aduce un aport decorativ pozitiv intregului spatiu. Una dintre cele mai bune solutii in acest caz este reprezentata de hibridul dintre dulap de haine si biblioteca: o solutie placuta din punct de vedere estetic si in acelasi timp cu dubla utilitate – cea de depozitare a hainelor si cea de organizare si depozitare a cartilor. O alta varianta pe care o poti lua in calcul sunt dulapurile cu usi glisante de forma concava sau convexa. Acestea sunt concepute pentru a ocupa un colt al incaperii si gratie designului neobisnuit pot fi integrate mai usor in amenajarea unui living.

Dressingul de pe hol

Cand nu ai alte solutii sau cand pur si simplu vrei sa suplimentezi spatiul de depozitare din dormitor si/sau din living te poti orienta spre constructia unui dulap de haine pe hol. Desigur ca suprafata holului trebuie sa-ti permita acest lucru. O regula de baza pentru economisirea spatiului din zona de intrare in apartament sau locuinta recomanda evitarea usilor cu deschidere clasica si alegerea usilor glisante. Acestea sunt mai usor de manevrat si nu vor aglomera holul in momentul in care vor fi deschise. La fel cum spuneam si mai sus, pentru crearea iluziei de spatiu si pentru sporirea luminozitatii holului este indicat sa se aleaga usi glisante placate cu oglinzi, iar pentru a face dressingul proiectat cat mai putin vizibil in decor este bine ca acesta sa se desfasoare pe intreaga inaltime a peretelui pe care va fi montat.

Iti recomand sa te inspiri si de aici: Dressingul tip dulap – casa hainelor tale. Galerie foto.

Sursa foto: DesignMyHome

4 răspunsuri la “Modele de dulapuri si dressinguri incapatoare si moderne”

din punct de vedere feng shui,in dormitor nu trebuiesc oglinzi si in special in cazurile unde patul este paralel cu dulapul ,ca se puneo oglinda decorativa deasupra tabliei patului nu este nici o problema,deci in momentul cand se dau explicatii la modurile de asezare a obictelor ,ar fi bine sa se tina cont si de asa ceva,fara informatii eronate .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *