Categorii
Intrebari de la cititori

Cum sa amenajez / maximizez locurile de depozitare in bucatarie?

Buna seara. Am tot vazut la dumneavoastra pe site multe idei de amenajare a bucatariilor. Am atasat acestui mail o schita si cateva poze ale bucatariei mele. Cum as putea sa amenajez bucataria cat mai eficient pentru a incapea combina frigorifica, masina spalat vase, chiuveta dubla / simpla, plita + cuptor și o masa, maximizand cat mai bine locurile de depozitare? Ma puteti ajuta? Va mulțumesc mult, o seara buna.


Intrebare de la George, pe adresa redactiei: Cum sa amenajez / maximizez locurile de depozitare in bucatarie?

Un răspuns la “Cum sa amenajez / maximizez locurile de depozitare in bucatarie?”

Buna,George!

In primul rand vreau sa te felicit pentru faianta aleasa. Este foarte frumoasa 🙂

Si acum sa trecem la felul in care cred eu ca poate fi proiectata mobila de bucatarie. Pe peretele din dreapta intrarii in incapere ar trebui sa montezi masina de spalat vase, chiuveta (poate fi simpla sau dubla, cum doresti), blatul de lucru urmat de plita sub care as integra cuptorul. De asemenea, as ascunde toate tevile centralei intr-un dulap, asa incat sa nu mai deranjeze vizual.

Pe peretele opus, fata in fata cu maisna de spalat vase as monta combina frigorifica, iar langa ea as proiecta un dulap nu foarte adanc, de 35-40 cm adancime, sa zicem, care ar fi foarte util pentru depozitarea alimentelor neperisabile si nu numai.

Pentru a obtine mai mult spatiu de depozitare recomand proiectarea unor dulapuri superioare cat mai inalte. E adevarat ca este mai greu sa accesezi si folosesti rafturile superioare ale dulapurilor foarte inalte, insa ideea este ca acolo pot fi depozitate unele si vase folosite extrem de rar (un serviciu de masa folosit la ocazii speciale, niste forme de copt mai dichisite pe care le folosesti doar de Pasti si de Craciun etc).

Locului de luat masa ii ramane, astfel, peretele gol opus centralei, plitei si cuptorului. Consider ca vei avea suficient loc pentru o masa dreptunghiulara cu lungimea de maximum 90 cm pe care sa o asezi perpendicular cu peretele opus centralei. Ca sa intelegi mai exact despre ce vorbesc, iti recomand sa arunci o privire pe imaginile urmatorului articol, care corespunde sugestiei de amenajare pe care o consider potrivita pentru bucataria ta: https://www.casadex.ro/2015/08/exemplu-de-amenajare-in-stil-scandinav-a-unei-bucatarii-de-8-mp/ De altfel, cred ca si mobila din imaginile sugerate ar da foarte bine cu bucataria ta, insa banuiesc ca ti-ai facut deja planuri in acest sene 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *