Categorii
Primite de la cititorii CasaDex

De la cititori: Cum m-am racordat la reteaua de apa

sant racordare retea apa

Alin ne-a trimis pe adresa redactiei o intamplare patita de el si fiindca ne-a placut, o redam mai jos.


Dupa ani de zile de asteptari, am primit vestea cea mare: au bagat conducta de apa si în fundul satului unde am o casuta de vacanta. Cei din vale aveau de mult, dar noi eram sinistrati nu din cauza izolarii, cât a numarului mic de „votanti”. În fine, sa înceapa distractia…

Distribuitorul de apa din orasul cel mai apropiat de casa – Primaria comunei – Distribuitor din nou. Semnat acte, platit, semnat acte din nou. Apare prima capcana: „- Unde vreti sa va racordati, la reteaua principala, de peste drum, sau la reteaua secundara, mai aproape de dvs?”
Aleg reteaua principala, chiar daca insemna un cost mai mare pentru sapat, cablu si protectie la subtraversare. Zic capcana pentru ca, s-a dovedit ulterior, reteaua secundara exista doar pe hartie. Nici nu vreau sa stiu ce ar fi insemnat sa caut cu buldozerul ceva ce nu exista.

In fine, sunt rugat sa astept 3 saptamani. Astept 4. Primesc un telefon de la o doamna care-mi spune ca e gata autorizatia. Ajung in oraselul cu pricina vineri la 12:30. Dupa ce astept un sefulet, aflu ca autorizatia e in orasul resedinta de judet, adica exact pe unde trecusem eu in drum spre ei. Ma intorc, ajung la 13:32, la 2 minute dupa terminarea programului. Veniti luni, zice paznicul. Vin luni. „Nu aveti contract de vidanjare”. Nu am, recunosc eu. Ca nu mi-a zis nimeni. Sunt trimis la un alt sediu.

Ajung acolo, semnez multe hartii, apoi mi se spune sec: „va sunam noi cand e gata”. O iau razna si incep sa urlu. Primesc un numar de contract, ma intorc, iau autorizatia. A doua zi ma duc in oraselul cu pricina, sunt informat de seful cel mare ca imi trimite „intr-o secunda” echipa de mesteri dupa ce fac sapaturile.

Incepe distractia. In autorizatie era trecut un traseu de 18,5 m. Cumpar 22 m de cablu, sa fie. Fac rost de un buldo si ne apucam de sapat. Mai mult in orb, nu exista marcat traseul conductei principale. Se dovedeste ca traseul meu de la conducta la camin avea 24 de metri, nu 18,5. Cobor in oras sa cumpar alt furtun si trec si pe la distribuitor, sa-l anunt ca poate trimite echipa. Miercuri, 11:30. Nimeni, desi programul era pana la 16:00. Sun la urgente, trimit echipa. „Nu aveti contract, nu va putem pune apometru, va punem dop”. Nu puneti niciun dop, puneti apometru, l-am intrebat foarte clar pe seful cel mare ce mai am de facut si mi-a zis ca trebuie doar sa sap. „Asa e, am fost de fata”. Bine! Pun apometru.

„Joia viitoare puteti sa veniti sa semnati contractul?”. Nu pot, dar pot maine. Sunt deja de o saptamana aici. Ok, sunt trimis in al treilea oras, in mod misterios. Semnez contractul. Rasuflu usurat, am apa.

Vrei ca si articolul tau sa apara in casadex.ro? Scrie-ne la adresa andrei@casadex.ro pentru detalii. Mai multe informatii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *