Categorii
Intrebari de la cititori

Declaratie notariala acord vecin – pot construi la o distanta de 2 metri?

Buna ziua. Conform certificatului de urbanism in spatele casei ar trebui sa las 5 metri de la hotar. Daca obtin printr-o declaratie notariala acordul vecinului, pot construi la o distanta de 2 metri? Este neapart nevoie de semnatura vecinului pentru 2 metri, tinand cont ca in codul civil pentru peretele cu fereastra de vedere este specificat minim 2 metri? Va multumesc!


Intrebare de la Cristi, pe adresa redactiei: Declaratie notariala acord vecin – pot construi la o distanta de 2 metri?

4 răspunsuri la “Declaratie notariala acord vecin – pot construi la o distanta de 2 metri?”

Daca prin C.U va cere sa aveti minim 5m. trebuie sa va interesati la primarie daca declaratia notariala este valabila. Este posibil ca aceasta sa nu fie valabila, chiar daca vecinul va da voie.

cel mai bine intrebati la primarie – cu acordul vecinului care este distanta minima – pentru ca fiind norma a consiliului local – se poate sa nu va accepte 2m – chiar daca in codul civil sunt specificate anumite limite, in cazul in care s-a dat hotarare de consiliu local se pot limita aceste conditii legale.

Spor.

Va multumesc!
Am intrebat la primarie si au zis ca sa las 3 metri daca am ferestre. SI din cate am inteles de la altii daca nu le convine nu-ti elibereaza autorizatia. Asadar pierzi doar timp. Daca iti elibereaza totusi autorizatia atunci ai drepturi legale sa contruiesti la acea distanta. Asa este nu?

Va multumesc din nou!

Daca pe CU aveti 5 m, nu va va elibera AC pe distanta mai mica in baza acestui CU. Eu m-am judecat 2 ani cu un vecin pt acord si tot nu mi l-a dat. A trebuit sa ma retrag. S-ar putea sa aveti vreo sansa cu PUD. Pt asta e un alt serviciu specific in Primarie decat cel de urbanism. Dar daca aveti acordul vecinului pt distanta mai mica decat 5m, oricat ar fi ea, chiar si pe hotar, mergeti cu ea sa solicitati un alt CU, cu schitarea amplasamentului la distanta permisa de vecin.Ref la ultima dvs inteebare, da, odata ce aveti AC, aveti dreptul legal sa construiti asa cum permite aceasta. Va doresc mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *