Categorii
Intrebari de la cititori

Rog sugestii finisaje interioare casa – culori pereti etc

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste sugestii pentru o casa, am ajuns la finisajele interioare si nu ma pot decide. Doresc ca peretii sa ii varuiesc cu alb iar parchetul din living / hol (open space) sa fie in nuanta stejarului. Usile sa fie albe sau in nuante mai inchise: mahon, wenge, nuc? Dar scara interioara? Va multumesc!


Intrebare de la Oana, pe adresa redactiei: Rog sugestii finisaje interioare casa – culori pereti etc.

4 răspunsuri la “Rog sugestii finisaje interioare casa – culori pereti etc”

Buna, Oana!

Inainte de toate, trebuie spus ca parchetul pe care il vei alege pentru incaperea open space despre care vorbesti ar trebui sa fie ales si pentru celelalte incaperi ale casei (exceptie facand baile si, eventual, bucataria). In acest fel intreaga locuinta va avea un alt numitor comun important, pe langa usile de interior si tamplaria ferestrelor.

Referitor la usile interioare, consider ca ai mai multe optiuni. Iata care sunt cele pe care le vad eu in acest moment:

– usi albe;

– usi in ton cu parchetul;

– usi intr-o nuanta mai inchisa, de contrast: wenge, nuc, mahon etc.

Daca vei alege usi de interior albe, cred ca ar trebui sa vopsesti treptele scarii interioare in ton cu parchetul. In cazul usilor in ton cu parchetul scara poate fi asortata si ea sau poate avea o culoare mai inchisa, de contrast, iar daca vei alege usi de interior intr-o culoare inchisa e bine ca si treptele scarii sa fie in aceeasi culoare.

Sper ca ti-am putut fi de ajutor 🙂

Multumesc mult pentru raspuns! Mi-as dori ca usile sa fie albe, parchetul stejar si plinta alba. Mi se pare o combinatie interesanta. Desi scara interioara ar trebui sa combine cele doua nuante, e gresit daca optez doar pt stejar? Singurul motiv pt care as alege varianta aceasta este ca ar fi mai usor de intrtinut, am copiii mici si deja ma gandesc ca voi avea multa treaba cu usile:) Daca din acelasi motiv, nu voi alege albul pt mobila din living, cam ce nuante s-ar mai potrivi la varianta de usi+parchet aleasa?In living nu exclud ideea de a varui un perete intr-o alta culoare.

Nu este musai sa folosesti si albul in combinatie cu stejar si in decorul scarii interioare. Poti merge linistita pe varianta unor trepte din stejar si a unei balustrade din fier forjat. Daca insa scara va fi din lemn, poti alege stejarul pentru trepte si mana curenta si albul pentru balustri.

In ce priveste curatenia, nu cred ca usile albe se intretin mai greu decat cele in culori inchise. Personal, am trait experienta neplacuta a usilor si mobilierului in culori inchise la un moment dat si concluzia la care am ajuns in urma acestei experiente este ca usile si mobila albe sunt mult mai practice. Am si eu doi copii (dintre care unul are 1,7 ani) si te rog sa ma crezi ca nu trebuie sa stau toata ziua cu carpa in mana pentru a mentine curate usile ivoire pe care le avem la toate camerele sau mobila in nuante deschise pe care am ales-o.

Mobila o poti alege dintr-un furnir de lemn (daca nu gasesti una din lemn pe placul tau), intr-o nuanta deschisa, eventual chiar apropiata de cea a parchetului. Nu uita ca intr-un decor neutru poti obtine oricand schimbari majore de imagine cu ajutorul textilelor si accesoriilor colorate. Tocmai din acest motiv eu sunt adepta decorurilor cu baza neutra.

In contextul pe care tocmai l-am descris poate fi adusa orice canapea, alba, gri sau colorata. Trebuie sa analizezi posibilitatile decorative pornind de la aspectul practic al rezultatului final si de la preferintele cromatice ale tale si ale celorlalti membri ai familiei tale.

Deja in minte mi s-a conturat imaginea de ansamblu, mi-ai fost de mare ajutor si cu siguranta voi tine cont de toate sfaturile primite! Multumesc inca o data! Cu siguranta voi reveni si cu alte dileme, ca mai am destule

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *